Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: кекс «Столичний» — справжній смак дитинства

Рецепт дня: кекс «Столичний» — справжній смак дитинства

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву кекс «Столичний».

Уперше цей кекс з’явився приблизно 60–70 років тому. Він мав прямокутну форму, велику кількість родзинок і товстий шар цукрової пудри. Це один із найпопулярніших рецептів випічки дитинства. А тісто для кексу «Столичний» замішується на вершковому маслі та розпушувачі.

Сьогодні існує сотні варіацій смачних кексів, їх можна пекти у маленьких формочках або у великих. «Столичний» кекс можна знайти практично в кожному магазині. Свою класичну форму, декор та інгредієнти він не змінює вже пів століття.

Кекс «Столичний»  – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Масло вершкове – 220 г
  • Цукор – 220 г
  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Родзинки – 200 г
  • Бренді – 50 мл
  • Розпушувач – 10 г
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Сіль – 5 г
  • Цукрова пудра – за смаком

Рецепт дня: кекс «Столичний» — справжній смак дитинства

Спосіб приготування

1. М’яке масло трохи збий міксером, додай цукор і ванільний цукор і знову злегка збий. Додай сіль та 1 яйце, збий.

Додай решту яєць по одному, збиваючи після кожного до розчинення цукру.

Родзинки обсуши, додай до яєчно-масляної маси, перемішай лопаткою.

Просій борошно з розпушувачем до маси та швидко перемішай лопаткою.

2. Розігрій духовку до 175°С, в режимі верх-низ.

3. Переклади тісто в змащену маслом форму, зроби заглиблення посередині або по колу, випікай приблизно 1 годину або до сухої зубочистки.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Закуска з лаваша з крабовими паличками»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо