В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву кекс «Столичний».
Уперше цей кекс з’явився приблизно 60–70 років тому. Він мав прямокутну форму, велику кількість родзинок і товстий шар цукрової пудри. Це один із найпопулярніших рецептів випічки дитинства. А тісто для кексу «Столичний» замішується на вершковому маслі та розпушувачі.
Сьогодні існує сотні варіацій смачних кексів, їх можна пекти у маленьких формочках або у великих. «Столичний» кекс можна знайти практично в кожному магазині. Свою класичну форму, декор та інгредієнти він не змінює вже пів століття.
Кекс «Столичний» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Масло вершкове – 220 г
- Цукор – 220 г
- Борошно пшеничне – 300 г
- Яйце – 3 шт.
- Родзинки – 200 г
- Бренді – 50 мл
- Розпушувач – 10 г
- Цукор ванільний – 10 г
- Сіль – 5 г
- Цукрова пудра – за смаком

Спосіб приготування
1. М’яке масло трохи збий міксером, додай цукор і ванільний цукор і знову злегка збий. Додай сіль та 1 яйце, збий.
Додай решту яєць по одному, збиваючи після кожного до розчинення цукру.
Родзинки обсуши, додай до яєчно-масляної маси, перемішай лопаткою.
Просій борошно з розпушувачем до маси та швидко перемішай лопаткою.
2. Розігрій духовку до 175°С, в режимі верх-низ.
3. Переклади тісто в змащену маслом форму, зроби заглиблення посередині або по колу, випікай приблизно 1 годину або до сухої зубочистки.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Закуска з лаваша з крабовими паличками»
Головні новини України – ТУТ.





