В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Хрумка картопля в клярі».
Це страва з картоплі, нарізаної шматочками, зануреної в кляр, панірувальні сухарі, і обсмаженої до хрусткої золотистої скоринки. Її можна можна подавати як самостійну страву або з соусами та іншими стравами.
«Хрумка картопля в клярі» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Картопля – 500 г
- Вода – 2 л
- Часник – 6 зубчиків
- Кріп – 1 пучок
- Лавровий лист – 4 шт.
- Чорний перець горошком – за смаком
- Сіль – 2 ст.л.
- Червоний мелений перець – за смаком
- Сухарі панірувальні – 100 г
- Мука – 100 г
- Яйце – 3 шт.
- Молоко – 100 г
- Олія – 400 мл

Спосіб приготування
1.Закип’ятити воду.
2. У мисці змішати кріп, часник, лавровий лист та перець горошком.
3. Картоплю почистити, порізати прямокутними брусочками, висипати у миску зі спеціями. Додати 2 ст.л солі, розмішати.
4. Дочекатися поки закипить вода, долити її у миску з картоплею та спеціями і зеленню. Перемішати і відставити на деякий час маринуватися. Зачекати поки вода охолоне до кімнатної температури.
5. Приготувати панірувальну стрічку. В одну ємність висипати панірувальні сухарі.
В іншій ємності зробити кляр: розбити 3 яйця, додати 2 ст. ложки борошна,100 г молока, посолити, червоного меленого перцю, перемішати.
В окрему тарілку насипати борошно,
6. З миски з водою і картоплею прибрати кріп та лавровий лист, злити воду.
7. Обваляти картоплю спочатку у борошні, додати у кляр, перемішати, потім обваляти у панірувальних сухарях. Викласти картоплю на пергамент.
8. Приготувати фритюр – у важкій каструлі з товстим дном розігріти достатню кількість олії.
Об’єм олії — щоб продукт повністю занурювався і ще залишалося 4–5 см вільного місця зверху (олія при нагріванні та додаванні продуктів сильно піниться).
9. Смажити картоплю у фритюрі протягом 6-7 хвилин.
Викласти на тарілку. Подавати як самостійну страву або з іншими стравами.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Шоколадний кекс з хурмою та волоськими горіхами»





