Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Хрумка картопля в клярі»

Рецепт дня: «Хрумка картопля в клярі»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Хрумка картопля в клярі».

Це страва з картоплі, нарізаної шматочками, зануреної в кляр, панірувальні сухарі, і обсмаженої до хрусткої золотистої скоринки. Її можна можна подавати як самостійну страву або з соусами та іншими стравами.

«Хрумка картопля в клярі» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Картопля –  500 г
  • Вода – 2 л
  • Часник – 6 зубчиків
  • Кріп – 1 пучок
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Чорний перець горошком – за смаком
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Червоний мелений перець – за смаком
  • Сухарі панірувальні – 100 г
  • Мука – 100 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 100 г
  • Олія – 400 мл

Рецепт дня: «Хрумка картопля в клярі»

Спосіб приготування

1.Закип’ятити воду.

2. У мисці змішати кріп, часник, лавровий лист та перець горошком.

3. Картоплю почистити, порізати прямокутними брусочками, висипати у миску зі спеціями. Додати 2 ст.л солі, розмішати.

4. Дочекатися поки закипить вода, долити її у миску з картоплею та спеціями і зеленню. Перемішати і відставити на деякий час маринуватися. Зачекати поки вода охолоне до кімнатної температури.

5. Приготувати панірувальну стрічку. В одну ємність висипати панірувальні сухарі.

В іншій ємності зробити кляр: розбити 3 яйця, додати 2 ст. ложки борошна,100 г молока, посолити, червоного меленого перцю, перемішати.

В окрему тарілку насипати борошно,

6. З миски з водою і картоплею прибрати кріп та лавровий лист, злити воду.

7. Обваляти картоплю спочатку у борошні, додати у кляр, перемішати, потім обваляти у панірувальних сухарях. Викласти картоплю на пергамент.

8. Приготувати фритюр –  у важкій каструлі з товстим дном розігріти достатню кількість олії.

Об’єм олії — щоб продукт повністю занурювався і ще залишалося 4–5 см вільного місця зверху (олія при нагріванні та додаванні продуктів сильно піниться).

9. Смажити картоплю у фритюрі протягом 6-7 хвилин.

Викласти на тарілку. Подавати як самостійну страву або з іншими стравами.

Смачного!

Джерело.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Шоколадний кекс з хурмою та волоськими горіхами»

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо