Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Хумус» – традиційна закуска Близького сходу

Рецепт дня: «Хумус» – традиційна закуска Близького сходу

Щорічно 13 травня відзначається смачне свято – Міжнародний день хумусу. Подію започаткував Бен Ленг у 2012 році.

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Хумус». Це традиційна для Близького Сходу закуска на основі пасти з нуту, з характерним середземноморським смаком. Він широко розповсюджений не тільки в Ізраїлі, Лівані, Туреччині, а також в Греції та на Кіпрі.

Страва дуже поживна і приємна на смак. Вона користується великою популярністю серед вегетаріанців і веганів, тих, хто веде здоровий спосіб життя, дотримується правильного харчування, або посту.

Нут містить в собі рослинний білок, клітковину, залізо, кальцій і ненасичені жири.

Подається хумус як холодна закуска зі свіжою пітою або лавашем. У деяких країнах хумус вважається основною стравою — подається з м’ясом, овочами, фалафелем, зеленню, яйцем та іншими добавками.

«Хумус» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Нут – 150 г
  • Кунжут – 60 г.
  • Оливкова олія – 30 мл
  • Лимонний сік – 40 г
  • Бульйон з нута – 100 г
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Кумин – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком

Рецепт дня: «Хумус» - традиційна закуска Близького сходу

Спосісб приготування класичного хумусу

1. Залийте холодною водою попередньо промитий нут і залиште в каструлі на ніч або 10-12 годин.

2. Після того, як бобові настояться у воді, варіть їх на середньому вогні приблизно 40 хвилин.

3. Після цього злийте воду в окрему ємність і зачекайте, поки нут охолоне.

4. За бажанням можете очистити нут від лушпиння, але це не суттєво вплине на смакові якості. Без лушпиння хумус буде більш ніжним і м’яким.

5. Висипте на розігріту сковороду кунжут і протягом 2-3 хвилин смажте на сильному вогні. Під час смаження інтенсивно перемішуйте кунжут і вимикайте вогонь, коли кунжут набуде світло золотистого кольору.

6. Сковороду бажано вибрати з антипригарним покриттям без додавання олії.

7. Перекладіть варений нут та обсмажений кунжут у велику пластикову або скляну ємність. Додати 30 мл оливкової олії, 2 ст. л лимонного соку, охолоджену воду і ретельно збити блендером.

8. Посоліть і насипте паприку та кумін до смаку і ще раз перемішайте.

Хумус готовий.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Варення з кульбаби з лимоном і мандаринами» – корисний і смачний десерт!

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу