Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Кіш лорен» – французький пиріг із куркою, грибами і броколі

Рецепт дня: «Кіш лорен» – французький пиріг із куркою, грибами і броколі

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Кіш лорен». Це апетитний відкритий пиріг на основі пісочного тіста з найрізноманітнішими начинками. Страва родом із Франції. Вона має яскравий і насичений смак.

Готують цю колоритну страву на основі тіста, до складу якого обов’язково додають якісне вершкове масло з високим відсотком жирності. А для соковитої начинки поєднують стиглі сезонні овочі зі свіжим м’ясом, грибами та зеленню.

До складу французького пирога часто додають бекон, цибулю й навіть рибу. Та найсмачнішим вважають класичний рецепт — із копченою або смаженою куркою, що робить кіш лорен особливо ароматним і ніжним.

Традиційну начинку можна збагатити грибами та броколі. Ці низькокалорійні та ситні водночас інгредієнти додадуть начинці яскравих пряних ноток і соковитості.

«Кіш лорен» французький пиріг із куркою грибами та броколі – рецепт приготування

Інгредієнти

Для тіста

  • Яйце – 3 шт.
  • Вершкове масло 82,5% – 50 г
  • Борошно – 200 г
  • Вода – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком

Для начинки

  • Білі гриби або шампіньйони – 400 г
  • Куряча грудка – 300 г
  • Броколі – 200 г
  • Цибуля – 100 г
  • Молоко – 50 г
  • Вершки – 150 мл
  • Сир напівтвердий – 180 г
  • Мелений мускатний горіх – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

Рецепт дня: «Кіш лорен» - французький пиріг із куркою, грибами і броколі

Спосіб приготування

1. Нарізаємо масло невеликими шматочками та залишаємо на годину за кімнатної температури. До масла додаємо яйце, борошно та сіль. Замішуємо тісто та кладемо в холодильник на 30 хвилин.

2. Готуємо начинку. Курячу грудку кладемо в каструлю, заливаємо водою, додаємо спеції та варимо до готовності. Коли грудка охолоне, нарізаємо м’ясо дрібними шматочками.

3. Гриби ретельно чистимо, промиваємо у холодній воді та подрібнюємо. Очищуємо цибулю від лушпиння й нарізаємо тонкими смужками або кубиками. Розігріваємо пательню, наливаємо рослинну олію. Кілька хвилин смажимо цибулю на пательні та додаємо гриби.

4. Суміш грибів та цибулі обсмажуємо до золотистого кольору протягом 10 хвилин, після чого викладаємо на пательню і шматочки курячої грудки та броколі. Смажимо овочево-м’ясне асорті ще 10 хвилин та залишаємо охолоджуватися.

Важливо! У броколі безліч місць, де можуть накопичуватися бактерії, тому перед приготуванням її необхідно ретельно помити: повністю залити холодною водою, залишити на 5 хвилин та промити під краном.

5. Розігріваємо духовку до 180 °C. Форму змащуємо маслом або застеляємо пергаментним папером. Викладаємо тісто, робимо бортики. Зверху застеляємо пергаментом і засипаємо будь-якою крупою, щоб тісто почало рівномірно пропікатися й не піднялося. Ставимо основу французького пирога в духовку на 15–20 хвилин.

6. Для приготування заливки у глибокій посудині збиваємо яйця, змішуємо з молоком, вершками та спеціями.

6. Виймаємо тісто з духовки. Всередину викладаємо начинку та додаємо заливку. Вона має повністю закрити начинку.

7. Випікаємо пиріг протягом 25 хвилин. Тим часом натираємо сир на дрібній терці та щедро посипаємо ним кіш лорен за 5–10 хвилин до кінця приготування.

8. Соковитий французький пиріг готовий.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Салат з буряка і оселедця, але не «шуба»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо