Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Класична кутя на Різдво»

Рецепт дня: «Класична кутя на Різдво»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Класична кутя на Різдво».

Ситна кутя — це давня традиційна страва на український Святвечір і Різдво. Вона символізує родючість землі, достаток у домі та зв’язок із предками.

У кожній родині рецепт куті свій — до неї можуть додавати ягоди, цукати чи фрукти. Але класичний варіант — це пшенична каша, заправлена маком, родзинками та волоськими горіхами.

Для подачі каші заздалегідь зваріть і остудіть узвар. Також рекомендуємо замочити крупу на ніч, щоб вона швидше зварилася.

«Класична кутя на Різдво» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Пшениця – 200 г
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Мак – 120 г
  • Родзинки – 80 г
  • Мед – 4 ст.л.
  • Узвар для подачі

Рецепт дня: «Класична кутя на Різдво»

Спосіб приготування

1. Пшеницю промийте і залийте водою об’ємом утричі більшим за кашу (наприклад, на склянку крупи – три склянки води). Довести до кипіння і варити близько 45 хвилин на слабкому вогні. Якщо пшеницю не замочували, то її потрібно варити приблизно 1,5 години.

2. Родзинки замочити на п’ятнадцять хвилин в окропі. Горіхи дрібно порубати.

3. Мак залити гарячою водою в каструлі, прокип’ятити і варити близько 5 хвилин. Потім пропустити зерна через м’ясорубку, або подрібнити блендером чи ступкою

4. Варену крупу змішати з медом, маком, горіхами та родзинками.

Подається кутя на Різдво в холодному вигляді, заправлена узваром.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Різдвяний салат з апельсинами, гранатом і горіхами»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо