Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Класичний білий борщ»

Рецепт дня: «Класичний білий борщ»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву: «Класичний білий борщ». В Польщі страва вважається традиційною великоднею. Вона відрізняється і набором інгредієнтів, і способом приготування, але має таку ж назву. Часто польський білий борщ плутають з білим супом, який називається журек (żurek), але це різні речі.

Для приготування обов’язково використовуються коренеплідні овочі: корінь петрушки та селери, морква і порей. З цією сумішшю в Польщі готують всі бульйони, вона продається окремим набором, який має свою назву.

Чим більше овочів – тим більш наваристий бульйон. Щоб збільшити насиченість бульйону, також додають гриби.

«Класичний білий борщ» – рецепт приготування

Інгредієнт

  • Копчений бекон (підчеревина) – 150 г.
  • Морква – 2 шт.
  • Порей – 1 шт.
  • Корінь селери – 1/2 шт.
  • Корінь петрушки – 2 шт.
  • Сушені гриби – 3 шт.
  • Сирі білі ковбаски – 4 шт.
  • Майоран – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Пшенична закваска – 800 мл (домашня або магазинна)
  • Сметана – 80 мл
  • Яйце – 1 шт.

Рецепт дня: «Класичний білий борщ»

Спосіб приготування

1. Наріжте бекон кубиками, обсмажте на дні каструлі з товстим дном, додайте нарізані овочі, гриби і ковбаски.

2. Моркву, корінь петрушки і порей (без пір’я) ріжемо кружечками завтовшки 1,5-2 см, селеру можна крупніше.

3. Ковбаски кладіть цілими. Залийте 1,5 л води, варіть під кришкою 40 хвилин.

4. Після цього процідіть відвар, овочі більше не знадобляться, відкладіть ковбаски. До відвару додайте закваску, доведіть до кипіння, приправте майораном, сіллю, перцем.

5. Отлейте ополоник відвару з закваскою в чашку, поступово додайте сметану, перемішайте, влийте назад. Це робиться для того, щоб сметана не згорнулася в каструлі.

6. Подавайте білий борщ з яйцем і ковбасками – в розлитий по тарілках бульйон укладаємо варене яйце, розрізане на четвертинки, і ковбаски, нарізані кружечками завтовшки 1-1,5 см.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Цибульники класичні» – страва української кухні

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо