В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Класичний грецький салат».
Це класичний салат з помідорів, солодкого перцю, огірків, сиру фета та маслин, заправлений оливковою олією з орегано. Інгредієнти нарізають великими шматками і викладають у тарілку, не перемішуючи перед подачею, а заправку додають безпосередньо перед їжею.
Є кілька версій появи цієї страви. Найбільш реалістична пов’язана з розвитком у Греції туризму. Коли у 1960-ті в країну ринули відпочивальники, власники місцевих таверн готували страви з традиційних місцевих овочів, оливок та сиру, щедро заправляючи їх свіжою оливковою олією та доступними спеціями.
Готується салат дуже швидко, тому кухарі могли за лічені хвилини нагодувати всіх гостей закладу.
«Класичний грецький салат» – рецепт приготування
Інгредієнти
Основні
- Помідор – 3 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Цибулина шалот – 1 шт.
- Оливки – 3 ст.л.
- Сир фета – 150 г
Заправка
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Сушений орегано – ½ ч.л.
- Сік ½ лимона
- Сіль, перець – за смаком
Маринад для цибулі
- Винний або блучний оцет – 1 ч. л.
- Цукор – дрібка

Спосіб приготування
1. Спочатку приготуємо заправку. До оливкової олії додаємо сіль, перець, лимонний сік та сушений орегано. Премішуємо та відставляємо убік.
2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, додаємо дрібку цукру та винний оцет. Перемішуємо та відставляємо маринуватися.
3. Овочі ріжемо великими шматочками. Огірки залежно від розміру можна нарізати півколами або четвертинками. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо великими квадратами. У миску до інших овочів відправляємо також нарізані скибочками томати.
4. У миску до овочів висипаємо мариновану цибулю та оливки. Поливаємо зверху заправкою та добре перемішуємо.
5. Сир фета ріжемо великими кубиками і викладаємо в миску з салатом. Готовий грецький салат можна посипати свіжим або сушеним орегано.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Тушкована квашена капуста з квасолею та грибами»
Головні новини України – ТУТ.





