В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Котлети в томатній підливці».
Це різновид італійської страви, де аналогом є «польпете аль суго» – круглі котлетки в томатній підливці, а в українській кухні аналогічна страва може називатись просто котлетами в соусі.
Завдяки додаванню соусу вона стає набагато соковитішою. Ніжне м’ясо в поєднанні з ароматною підливою ідеально підійде до будь-якого гарніру.
«Котлети в томатному соусі» – рецепт приготування
Інгредієнти
Для котлет:
- фарш – 500 г;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 1 зубч.;
- черствий білий хліб – 30 г;
- молоко – 50 мл;
- сметана – 2 стол. л.;
- борошно – 3 стол. л.;
- сіль, перець за смаком;
- соняшникова олія для смаження – 2 стол. л.
Для соусу:
- вода – 250 мл;
- томатна паста – 3 стол. л.;
- борошно – 1 стол. л.;
- цукор – 0,5 чайн. л.;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Спосіб приготування
1. Фарш можна брати будь-який, але суміш свинячого та яловичого вийде найсоковитішою. Томатну пасту можна замінити на 200 г томатного пюре або свіжих помідорів.
2. Черствий хліб замочіть у молоці на 15-20 хвилин. Цибулю натріть на дрібній тертці, часник пропустіть через прес.
3. Вмішайте у фарш овочі, розмоклий хліб, сметану, сіль і спеції за смаком. Розмішайте до однорідності. Сформуйте котлети й обваляйте в борошні з двох боків.
4. На сковороді розігрійте олію. Обсмажте котлети до рум’яної скоринки з двох боків (по 4-5 хвилин).
5. Для соусу змішайте томатну пасту, воду, борошно, цукор і спеції. Влийте суміш у сковорідку і зменшіть вогонь до мінімального.
6. Готуйте котлети в томатному соусі на сковороді 25 хвилин під кришкою. Якщо підлива почне википати – доливайте воду.
Якщо готуєте котлети в томатному соусі в духовці, то викладіть їх сирими в жароміцну форму. Залийте соусом і накрийте зверху фольгою. Готуйте страву 60-70 хвилин за 200°.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Смажені квіти кабачка в клярі» – встигніть скуштувати!
Головні новини України – ТУТ.