У традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Котлети з капусти». Капустяні котлети — дуже проста страва. Капуста дасть м’якість, соковитість, тому котлети будуть дуже смачними та ніжними на смак. Подати готові овочеві котлети можна до будь-яких гарнірів.
Соковиті котлети з капусти – рецепт
Інгредієнти:
- капуста – 800 г
- цибуля ріпчаста – 1 штука
- вода – 350 мл
- куряче яйце – 1 штука
- пшеничне борошно – 120 г
- сіль та перець – за смаком
- соняшникова олія – для смаження
Покроковий рецепт приготування:
1. Ретельно промийте капусту, а цибулю очистіть від лушпиння.
2. Капусту наріжте соломкою. Перекладіть її у каструлю, налийте воду та поставте на вогонь. Після закипання варіть протягом десяти хвилин до м’якості.
3. Викладіть капустку на сито, щоб зійшла зайва рідина. Щойно вона трохи охолоне, руками вичавіть з капусти рідину та перекладіть у глибоку миску.
4. Наріжте цибулю кубиком середнього розміру. Розігрійте сковорідку з олією та просмажте цибулю до золотистого кольору.
5. До капусти додайте сіль, перець, просмажену цибулю засмажку, яйце та пшеничне борошно. Ретельно перемішайте.
6. Розігрійте пательню з олією. Із капустяного фаршу сформуйте котлетки за допомогою столової ложки.
7.Зменшуємо вогонь до мінімального і смажимо котлети до красивої та золотистої скоринки з двох боків. По дві хвилини з кожного боку. Головне — вогонь має бути мінімальним, щоб котлети добре просмажилися. Готові котлети викладаємо на паперові рушники.
Смачного!
Можливо. вам також буде цікаво: Рецепт дня: шопський салат – національна страва Болгарії, аналог грецького
Головні новини України – ТУТ.