В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Крем-суп гарбузовий без вершків». Це легка, дієтична та поживна овочева страва, яка готується шляхом подрібнення провареного або обсмаженого гарбуза, цибулі, часнику та інших овочів до консистенції пюре.
«Крем-суп гарбузовий без вершків» – рецепт приготування
Інгредієнти
- гарбуз звичайний (солодкий) очищений – 850 г
- цибуля велика – 1 шт.
- морква середня – 1 шт.
- картопля середня – 2 шт.
- часник – 1 великий зубчик
- гіркий перець – 1/4 перчини
- петрушка – 10 г
- сіль – 1,5 ч. л.
- хмелі-сунелі – 1,5 ч. л.
- чорний перець – 1/2 ч. л.
- кориця – 1/2 ч. л.
- олія соняшникова – для смаження
- кунжут, гарбузове насіння, сухарі – для прикрашання.
Спосіб приготування
1. Відваріть картоплю (воду не виливайте) і просто наріжте інші овочі. Не намагайтеся різати гарно: все одно їм дорога у блендер
2. Розігрійте олію в глибокій сковорідці, закиньте туди цибулю і моркву. Смажте 10 хв на середньому вогні.
3. Додайте до цибулі та моркви гарбуз, перемішайте і смажте овочі ще 10 хв.
4. Влийте склянку (можна трохи більше: дивіться за об’ємом) води з-під картоплі у сковорідку, прикрийте кришкою (не повністю) і тушкуйте 30 хв. Іноді помішуйте. Для гарбузового крем супу овочі мають стати м’якими.
5. Додайте до овочів часник, гіркий перець, петрушку, спеції та перемішйте. Повністю накрийте кришкою з отвором (або залиште зазор) і тушкуйте на маленькому вогні ще 3-5 хв.
6. Вимкніть вогонь, закрийте отвір у кришці рушником (якщо без нього – просто повністю накрийте кришкою) і залиште так, поки “рагу” не стане теплим.
7. У цей час зробіть у блендері пюре з картоплі. Саме з ним суп з гарбуза і картоплі набуде бажаної густини.
8. Далі завантажте всі овочі зі сковорідки у блендер. Якщо виходить надто густо, додайте воду з-під картоплі (або кип’ячену воду).
9. Коли все буде готово, розливайте суп пюре з гарбуза по тарілках і прикрашайте гарбузовим насінням, кунжутом та сухарями. Можна додати зелень.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Юшка з карасями»
Головні новини України – ТУТ.