В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонумо вашій увазі страву «Крем-суп з курки».
З його допомогою можна легко урізноманітнити щоденне меню без делікатесів і особливих зусиль.
Головна відмінність крем-супу від традиційних перших страв – ніжна і кремоподібна консистенція.
«Крем-суп з курки» – рецепт приготування
Інгредієнти для супу
- філе курки — 250 г;
- цибуля — 1 шт.;
- чиста вода — 2 л;
- твердий сир — 0,4 кг;
- вершки 33% — 250 мл;
- масло — 50 г;
- олія — 2 ст.л.;
- борошно — 2 ст.л.;
- сіль;
- кріп або петрушка.
Спосіб приготування
1. Найперше потрібно поставити варити бульйон. Для цього філе покладіть у воду та поставте на вогонь. Відваріть протягом 30 хвилин. Оскільки, за цей час філе буде готове, дістаньте
2. Цибулю нашаткуйте та відправте смажитись на сковороду на олії. Коли вона буде напівготова, додайте до неї борошно. Не знімаючи з вогню, продовжуйте постійно перемішувати. Треба довести цибулю до м’якості.
3. Філе наріжте на шматки. В блендер налийте бульйон, покладіть курку, цибулю з борошном, масло та сіль. Збийте до однорідної консистенції.
4. Для того, щоб надати супу сирного смаку, в блендер покладіть натертий твердий сир. Ще раз збийте. Потім влийте холодні вершки.
5. Перелийте крем-суп назад у каструлю та поставте на вогонь, але не великий. Головна мета полягає у тому, щоб сир розчинився у супі.
6. Перед подачею суп посипте подрібненою зеленню.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Теплий салат з тушкованими грибами та морквою»
Головні новини України – ТУТ.