Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Куряча печінка по-іспанськи» — незвичайно смачно

Рецепт дня: «Куряча печінка по-іспанськи» — незвичайно смачно

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Куряча печінка по-іспанськи».

Це страва іспанської кухні, а точніше регіону Саламанка. Вона зазвичай готується з використанням оливкової олії, часнику, цибулі, перцю, вина та інших спецій.

Ідеально подавати печінку з рисом або просто так, але гарячою.

«Куряча печінка по-іспанськи» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Печінка куряча – 500 г
  • Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Панірувальні сухарі – 40 г
  • Кориця мелена – 1 г
  • Кмин мелений – 1 г
  • Сіль – 2 г
  • Перець чорний мелений – 1 г

Для варіння печінки

  • Вино біле сухе 100 мл
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Сіль – 3 г

Рецепт дня: «Куряча печінка по-іспанськи» — незвичайно смачно

Спосіб приготування

1. Печінку почисть від плівок та жовчі.

2. Поклади в каструлю, залий водою, щоб вона покрила печінку, постав на середній вогонь.

3. Щойно печінка почне закипати, додай трохи солі, перець горошком і влий вино. Вари 20 хвилин до м’якості.

4. Потім витягни печінку, а бульйон проціди через сито.

5. Печінку наріж шматочками, якщо вона крупна.

6. Обсмаж цибулю, часник і додай печінку

7. Цибулю і часник почисть і наріж.

8. У сковороді розігрій олію й обсмаж цибулю 1 хв, додай часник і готуй ще 30 секунд на маленькому вогні. Влий 80 мл води, тушкуй.

9. Коли вода випарується, додай спеції й тушкуй кілька хв.

10. У сковороду поклади печінку і залий бульйоном, в якому вона варилася, посип сухарями (2 ст. л.), обережно перемішай і тушкуй на слабкому вогні 5 хв.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Салат «Лінива Шаурма»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо