В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Куряча печінка по-іспанськи».
Це страва іспанської кухні, а точніше регіону Саламанка. Вона зазвичай готується з використанням оливкової олії, часнику, цибулі, перцю, вина та інших спецій.
Ідеально подавати печінку з рисом або просто так, але гарячою.
«Куряча печінка по-іспанськи» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Печінка куряча – 500 г
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Панірувальні сухарі – 40 г
- Кориця мелена – 1 г
- Кмин мелений – 1 г
- Сіль – 2 г
- Перець чорний мелений – 1 г
Для варіння печінки
- Вино біле сухе 100 мл
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Сіль – 3 г
Спосіб приготування
1. Печінку почисть від плівок та жовчі.
2. Поклади в каструлю, залий водою, щоб вона покрила печінку, постав на середній вогонь.
3. Щойно печінка почне закипати, додай трохи солі, перець горошком і влий вино. Вари 20 хвилин до м’якості.
4. Потім витягни печінку, а бульйон проціди через сито.
5. Печінку наріж шматочками, якщо вона крупна.
6. Обсмаж цибулю, часник і додай печінку
7. Цибулю і часник почисть і наріж.
8. У сковороді розігрій олію й обсмаж цибулю 1 хв, додай часник і готуй ще 30 секунд на маленькому вогні. Влий 80 мл води, тушкуй.
9. Коли вода випарується, додай спеції й тушкуй кілька хв.
10. У сковороду поклади печінку і залий бульйоном, в якому вона варилася, посип сухарями (2 ст. л.), обережно перемішай і тушкуй на слабкому вогні 5 хв.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Салат «Лінива Шаурма»
Головні новини України – ТУТ.