В традиційний рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Курячі гомілки в сметанному соусі з гірчицею»
Завдяки тушкуванню в ароматній суміші сметани, гірчиці та спецій м’ясо виходить м’яким і ніжним. А якщо додати до маринаду трохи меду, карі та часник, то можна отримати страву з багатим пряним смаком і красивою рум’яною скоринкою.
Курячі гомілки в сметані чудово поєднуються з картопляним пюре, гречаною кашею чи овочевим рагу. Перед подачею можна посипати страву подрібненою зеленню. Це надасть додаткового смаку.
«Курячі гомілки в сметанному соусі з гірчицею» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Курячі гомілки – 8 шт.
- Сметана 21% – 250 г
- Часник – 2 зубчики
- Лимон – 1 шт.
- Петрушка – пучок
- Гірчиця – 1 ст.л.
- Карі, куркума – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія – 20 г
Спосіб приготування
1. Миємо курячі гомілки, даємо зайвій рідині стекти. Викладаємо гомілки в глибоку ємність.
2. В окремій посудині готуємо соус. До сметани додаємо сік лимона, гірчицю, подрібнену петрушку, пропущений через прес часник, сіль і спеції: карі, куркуму та перець. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
3. Заливаємо гомілки сметанним соусом, перемішуємо.
4. Форму для запікання змащуємо рослинною олією, викладаємо гомілки разом із соусом.
5. Розігріваємо духовку до 180 °C та запікаємо м’ясо протягом 50 хвилин — до золотистого кольору.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат зі шпротами»
Головні новини України – ТУТ.