В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Курячі котлети з томатами та сиром». Це вдала альтернатива традиційним мʼясним котлетам. Така страва підходить для щоденного раціону, але може стати й частиною святкового меню.
Завдяки доданим овочам та зелені, котлети залишаються соковитими та легкими, а сир додає їм насиченого смаку.
Курячі котлети з томатами та сиром» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Куряче філе — 350–400 г
- Стиглі томати (середні) — 2 шт.
- Яйця — 2 шт.
- Болгарський перець (зелений) — 1 шт.
- Свіжа зелень (кріп або петрушка) — 1 жменя
- Пшеничне борошно — 3–4 ст. л.
- Тертий сир (твердий, напівтвердий або моцарела) — 100 г
- Сіль — за смаком
- Чорний мелений перець — за смаком
- Рослинна олія — для смаження
Спосіб приготування
1. Куряче філе та томати наріжте дрібними кубиками. Для зручності з томатів можна зняти шкірку — обдайте їх
2. У глибокій мисці змішайте м’ясо, томати, перець, зелень, яйця, борошно, сир, сіль та перець. Добре вимішайте масу ложкою або руками. Якщо фарш виходить надто рідким — додайте ще борошна.
3. Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Викладайте котлети ложкою або формуйте вручну прямо на сковорідці. Обсмажуйте на середньому вогні по 3–4 хвилини з кожного боку до утворення рум’яної скоринки. За потреби — накрийте кришкою для пропарювання.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: салат «Бита редиска»
Головні новини України – ТУТ.