В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Курячий суп з сирними кульками».
Сирні кульки додають супу загадковий молочний присмак. А насичений бульйон і варена вермішель роблять страву не тільки вишуканою і смачною, але і дуже ситною.
«Курячий суп з сирними кульками» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Вода – 2 л.
- Курячі грудки з кістками і шкірою – 2 шт.
- Картопля – 3 середніх.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вермішель дрібна – 3 ст. л.
- Яйця – 1 шт.
- Сир жовтий – 150 г.
- Панірувальні сухарі – 50 г.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль, спеції за смаком.
- Свіжа зелень за смаком.
Спосіб приготуванняя
1. Курячі грудки промити кілька разів під проточною водою. Викласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння на середньому вогні. Зменшити вогонь до слабкого і варити м’ясо 30-40 хвилин, знімаючи піну.
2. Вийняти грудки з бульйону і остудити. Коли м’ясо охолоне – відокремити його від кістки, дрібно нарізати і повернути в бульйон.
3. Картоплю і моркву почистити, нарізати кубиками. Дрібно нарізати цибулю. Бульйон з м’ясом довести до кипіння і викласти нарізану картоплю. Варити 5 хвилин. Потім додати в каструлю цибулю і моркву. Варити ще 10 хвилин. Овочі краще варити в супі, а не смажити, інакше бульйон буде занадто жирним.
4. Приготувати сирні кульки: змішати в мисці яйце, дрібно натертий сир, панірувальні сухарі і дрібку солі. Мокрими руками сформувати сирні кульки і додати їх в суп.
5. Одночасно з кульками покласти в бульйон вермішель і лавровий лист. Варити суп ще 5-7 хвилин.
6. В кінці посолити, поперчити і приправити блюдо, посипати рубаною зеленню і розлити по мисках.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Фаршировані кабачки» – приготування в духовці, мультиварці та на сковороді
Головні новини України – ТУТ.