В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Лечо з баклажанами».
Воно готується з тих самих інгредієнтів, що і класичне лечо, але з додаванням баклажанів. Ця страва особливо смачна, якщо використовувати стиглі томати і ніжний блідо-зелений перець, які найкраще збирати наприкінці літа або на початку осені.
Головне – обрати якісні продукти, а далі насолоджуватися смаком цієї ароматної заготовки.
Рецепт від Shuba.
«Лечо з баклажанами» – рецепт приготування
Інгредієнти (на 8 порцій)
- баклажани – 2 кг;
- томати – 3 кг;
- перець червоний солодкий – 2 кг;
- цибуля жовта ріпчаста – 600 г;
- зубки часнику – 60 г;
- сіль кам’яна – 40 г;
- цукор – 100 г;
- перець чорний мелений – 10 г;
- олія – 140 мл;
- зелень – 80 г;
- оцет 9% – 60 мл.
Спосіб приготування
1. Всі овочі та зелень ретельно промийте. Баклажани наріжте невеликими брусочками, посоліть, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Помідори пропустіть через м’ясорубку, перець почистіть від насіння і наріжте соломкою, а цибулю – тонкими півкільцями.
2. Промиті баклажани покладіть у каструлю, додайте томатне пюре, перець і цибулю, ретельно перемішайте. Масу доведіть до кипіння і тушкуйте на середньому вогні близько 40 хвилин.
3. Додайте сіль, цукор, перець, олію та подрібнену цибулю, знову перемішайте і готуйте ще півгодини.
4. Наприкінці додайте через прес часник та оцет, прокип’ятіть суміш ще 5 хвилин.
5. Поки лечо готується, підготуйте банки, помийте їх і простерилізуйте в духовці при 120°C протягом 15 хвилин, кришки прокип’ятіть.
6. Гаряче лечо розлийте по банках, щільно закрийте, переверніть догори дном, укутайте і залиште остигати.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Фінський млинець із сирним кремом і ягодами»