Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Лечо з баклажанами» – закрутка на зиму

Рецепт дня: «Лечо з баклажанами» – закрутка на зиму

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Лечо з баклажанами».

Воно готується з тих самих інгредієнтів, що і класичне лечо, але з додаванням баклажанів. Ця страва особливо смачна, якщо використовувати стиглі томати і ніжний блідо-зелений перець, які найкраще збирати наприкінці літа або на початку осені.

Головне – обрати якісні продукти, а далі насолоджуватися смаком цієї ароматної заготовки.

Рецепт від Shuba.

«Лечо з баклажанами» – рецепт приготування

Інгредієнти (на 8 порцій)

  • баклажани – 2 кг;
  • томати – 3 кг;
  • перець червоний солодкий – 2 кг;
  • цибуля жовта ріпчаста – 600 г;
  • зубки часнику – 60 г;
  • сіль кам’яна – 40 г;
  • цукор – 100 г;
  • перець чорний мелений – 10 г;
  • олія – 140 мл;
  • зелень – 80 г;
  • оцет 9% – 60 мл.

Лечо з баклажанами

Спосіб приготування

1. Всі овочі та зелень ретельно промийте. Баклажани наріжте невеликими брусочками, посоліть, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Помідори пропустіть через м’ясорубку, перець почистіть від насіння і наріжте соломкою, а цибулю – тонкими півкільцями.

2. Промиті баклажани покладіть у каструлю, додайте томатне пюре, перець і цибулю, ретельно перемішайте. Масу доведіть до кипіння і тушкуйте на середньому вогні близько 40 хвилин.

3. Додайте сіль, цукор, перець, олію та подрібнену цибулю, знову перемішайте і готуйте ще півгодини.

4. Наприкінці додайте через прес часник та оцет, прокип’ятіть суміш ще 5 хвилин.

5. Поки лечо готується, підготуйте банки, помийте їх і простерилізуйте в духовці при 120°C протягом 15 хвилин, кришки прокип’ятіть.

6. Гаряче лечо розлийте по банках, щільно закрийте, переверніть догори дном, укутайте і залиште остигати.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Фінський млинець із сирним кремом і ягодами»

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо