Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Лінива запіканка з баклажанів»

Рецепт дня: «Лінива запіканка з баклажанів»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Лінива запіканка з баклажанів». Це сезонна страва, яку можна приготувати швидко і вона не потребує обсмажування. Така запіканка поєднує прості інгредієнти: баклажани, томати, сир і ковбаски гриль.

Страва підходить як для обіду, так і для вечері — особливо в сезон свіжих овочів.

«Лінива запіканка з баклажанів» – рецепт приготування

Інргедієнти

  • Баклажан – 3 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста = 2 шт.
  • Свинячі ковбаски для гриля – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Томати терті – 3 ст.л.
  • Базилік сушений – 0,5 ст.л.
  • Вино біле напівсолодке – 100 мл
  • Петрушка, пучок – 20 г
  • Сир моцарела – 200 г

Рецепт дня: «Лінива запіканка з баклажанів»

Спосіб приготування

1. Візьми 3 середні баклажани (близько 600-700 г). Помий і наріж кільцями по 0,5 см.

Розклади баклажани в один шар, трохи присоли та перемішай.

Виклади їх на деко в один шар і відправ у розігріту духовку на 180°C (режим верх-низ + конвекція) на 20 хвилин.

2. Наріж 2 цибулини півкільцями середньої товщини.

Подрібни 20 г петрушки (дуже дрібно).

3. Візьми 3-4 ковбаски гриль (краще з телятини) і вийми з них фарш. Він вже приправлений.

За потреби — заміни на 300 г готового фаршу та приправ до свого смаку.

4. Розігрій сковорідку, налий олію.

Додай нарізану цибулю та обсмаж до половини готовності.

Додай фарш, розімни ложкою, перемішай із цибулею.

Влий 100 мл білого вина (солодке або напівсолодке). Готуй 5 хвилин, поки випарується алкоголь.

Додай: сіль та чорний перець — до смаку, ½ ст. л. сушеного базиліку, 3 ст. л. подрібнених томатів із травами або просто подрібнені томати.

Перемішай, додай петрушку і ще раз добре перемішай.

5. Візьми форму 16 см в діаметрі (можна трохи більшу).

Викладай шари в такій черговості: баклажани нахлистом, начинку з фаршу і посип тертим сиром.

Повтори 2-3 рази, закінчи начинкою і сиром зверху.

6. Запікай у розігрітій духовці при 180°C 10 хвилин.

Вийми готову запіканку, дай трохи охолонути.

7. Проведи ножем по краях, щоб від’єднати сир від форми.

Акуратно зніми кільце форми.

Розріж запіканку на порції, подай гарячою.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво:Рецепт дня: «Томатний суп із запечених помідорів»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо