Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Ліниві деруни»

Рецепт дня: «Ліниві деруни»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Ліниві деруни».

Рецепт приготування не потребує натирання картоплі на тертці, тому страву готувати набагто простіше. Для подрібнення бульби можна використати блендер або кухонний комбайн, але найзручніше – м’ясорубку.

Крім основного інгредієнта можна додати інші овочі (моркву, кабачок, буряк) або фарш, легко створюючи нові варіації страви. На перемелювання йде не більше 10 хвилин, і ще 10 вистачить для смаження, особливо якщо робити невелику кількість.

«Ліниві деруни» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Соняшникова олія – для смаження
  • Сіль, перець, спеції – за смаком

Ліниві деруни

Спосіб приготування

1. Картоплю та цибулину миємо, очищаємо, нарізаємо великими довільними шматками. Проштовхуємо основу на деруни через м’ясорубку. Якщо хочете отримати розсипчасту структуру, то пропустіть один раз через велику сітку. Для ніжних і однорідних виробів подрібніть два рази.

2. Якщо бульба попалася соковита і виділила багато соку, то злийте зайву рідину через сито. Потім у картопляну масу додаємо сіль, спеції, яйце та ложку борошна. Усе швидко перемішуємо, поки суміш не обвітрилася. Борошна може піти більше – якщо вироби зовсім не тримають форму, додайте ще ложку.

3. На сильно розігріту пательню виливаємо кілька ложок олії та викладаємо тісто. Підсмажуємо деруни без терки 2-3 хвилини з обох боків на сильному вогні. Готову закуску бажано викласти на паперові серветки, щоб увібрався непотрібний жир.

4. До дерунів рекомендується подавати сметану, шкварки або гриби, але й самі по собі вони дуже смачні. За бажанням тісто для дерунів можна заморозити, щоб вийшли домашні напівфабрикати.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Шоколадний кекс з хурмою та волоськими горіхами»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо