У нашій традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Ліниві паски».
20 квітня в Україні відзначатимуть Великдень. Його головним атрибутом є здобні паски. Багато людей купують готову випічку до свята в магазині, оскільки не мають часу або не хочуть возитися із тістом. В такому випадку можна самостійно спекти ліниві паски. Вони готуються дуже швидко і не потребують довгого замішування тіста.
«Ліниві паски» – рецепт приготування
Інгредієнти
(на 3 паски):
- борошно – 550 г;
- сухі дріжджі – 1 ст. л.;
- курячі жовтки – 6 шт.;
- молоко – 300 мл;
- вершкове масло – 180 г;
- цукор – 200 г;
- ванілін – щіпка;
- апельсин – 1 шт.;
- родзинка – 150 г;
- спеції за смаком – мускатний горіх, кориця, мелена гвоздика, кардамон.
Спосіб приготування
1. З апельсина видавіть сік і замочіть в апельсиновому соку родзинки. Дрібно наріжте апельсинову цедру.
2. У тепле молоко додайте сухі дріжджі і 2 чайні ложки цукру. Перемішайте і залиште опару на 10 хвилин. Дріжджі повинні бути свіжі, щоб тісто добре піднялося.
3. У глибокій мисці збийте решту цукру з жовтками та ваніліном. Замість 6 жовтків можна взяти 4 яйця, але тоді паска не буде жовтою за кольором. Потім додайте в яєчну суміш м’яке масло і улюблені спеції для випічки. Перебийте суміш вінчиком або міксером.
4. Додайте в тісто опару і поступово вмішайте борошно. Накрийте каструлю з готовим тістом плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину. Родзинки дістаньте з соку і обваляйте в борошні. У тісто, що підійшло, вмішайте родзинки і апельсинову цедру.
5. На деко поставте форми для тіста і наповніть їх на третину тестом. Залиште тісто у формі ще на 1 годину, щоб воно піднялося.
6. Випікайте паски в розігрітій до 190° духовці 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 160° і печіть вироби до готовності. Це займе приблизно 15-30 хвилин, залежно від духовки.
7. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою – вона має залишитися сухою після протикання тіста.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Пісочне печиво» класичне
Головні новини України – ТУТ.