Квартири у Дніпрі нв Дім РІА

48
48

Рецепт дня: «Ліниві паски» – тісто замішувати не потрібно

Рецепт дня: «Ліниві паски» - тісто змішувати не потрібно

У нашій традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Ліниві паски».

20 квітня в Україні відзначатимуть Великдень. Його головним атрибутом є здобні паски. Багато людей купують готову випічку до свята  в магазині, оскільки не мають часу або не хочуть возитися із тістом. В такому випадку можна самостійно спекти ліниві паски. Вони готуються дуже швидко і не потребують довгого замішування тіста.

«Ліниві паски» – рецепт приготування

Інгредієнти

(на 3 паски):

  • борошно – 550 г;
  • сухі дріжджі – 1 ст. л.;
  • курячі жовтки – 6 шт.;
  • молоко – 300 мл;
  • вершкове масло – 180 г;
  • цукор – 200 г;
  • ванілін – щіпка;
  • апельсин – 1 шт.;
  • родзинка – 150 г;
  • спеції за смаком – мускатний горіх, кориця, мелена гвоздика, кардамон.

Рецепт дня: «Ліниві паски» - тісто змішувати не потрібно

Спосіб приготування

1. З апельсина видавіть сік і замочіть в апельсиновому соку родзинки. Дрібно наріжте апельсинову цедру.

2. У тепле молоко додайте сухі дріжджі і 2 чайні ложки цукру. Перемішайте і залиште опару на 10 хвилин. Дріжджі повинні бути свіжі, щоб тісто добре піднялося.

3. У глибокій мисці збийте решту цукру з жовтками та ваніліном. Замість 6 жовтків можна взяти 4 яйця, але тоді паска не буде жовтою за кольором. Потім додайте в яєчну суміш м’яке масло і улюблені спеції для випічки. Перебийте суміш вінчиком або міксером.

4. Додайте в тісто опару і поступово вмішайте борошно. Накрийте каструлю з готовим тістом плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину. Родзинки дістаньте з соку і обваляйте в борошні. У тісто, що підійшло, вмішайте родзинки і апельсинову цедру.

5. На деко поставте форми для тіста і наповніть їх на третину тестом. Залиште тісто у формі ще на 1 годину, щоб воно піднялося.

6. Випікайте паски в розігрітій до 190° духовці 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 160° і печіть вироби до готовності. Це займе приблизно 15-30 хвилин, залежно від духовки.

7. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою – вона має залишитися сухою після протикання тіста.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Пісочне печиво» класичне

Головні новини України – ТУТ.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу