В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Літня шарлотка з динею».
Це десерт, який поєднує ніжне бісквітне тісто з соковитою динею, приправленою ароматною корицею.
Це чудовий спосіб насолодитися літніми фруктами в запеченому вигляді.
«Літня шарлотка з динею» – рецепт приготування
Інгредієнти:
- диня – 200 г;
- цукор – 100 г;
- борошно пшеничне – 100 г;
- яйця курячі – 4 шт.;
- розпушувач – 5 г;
- цукор ванільний – 10 г;
- кориця мелена – 3 г;
- сіль – 5 г;
- масло вершкове – 10 г.
Спосіб приготування
1. Для приготування шарлотки з динею розігрійте духовку до 180°С. Форму діаметром 20-22 см змастіть вершковим маслом, не забуваючи про бортики.
2. У великій мисці збийте яйця з цукром і ванільним цукром до однорідної маси. В окремому посуді поєднайте просіяне борошно з розпушувачем та дрібкою солі. Поступово додавайте суху суміш до яєчної, акуратно перемішуючи рухами знизу вверх до гладкої консистенції.
3. Диню очистьте від шкірки та насіння, м’якоть наріжте невеликими кубиками.
Приготовлене тісто вилийте у форму, а зверху рівномірно викладіть шматочки дині. За бажанням посипте корицею.
4. Випікайте приблизно 30-35 хвилин, перевірте готовність дерев’яною шпажкою: вона повинна виходити сухою.
5. Після випікання залиште шарлотку у формі на 10 хвилин, щоби трохи охолола.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Суп з квасолею та рибними консервами»
Головні новини України – ТУТ.