Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Лимонний тарт» – яскравий та ароматний десерт

Рецепт дня: «Лимонний тарт» – яскравий та ароматний десерт

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі десерт «Лимонний тарт».

Лимонний тарт — це класика французької кухні. Його головна магія у балансі між ніжною солодкістю меренги, вершковою текстурою лимонного курда та легкою кислинкою цитрусів.

Цей десерт чудово підходить і для святкового столу, і для чаювання у колі сім’ї.

Рецептом цього десерту поділилася на сторінці diana_kulikovska.

«Лимонний тарт» – рецепт приготування

Інгредієнти

Тісто

  • Борошно — 300 г
  • Цукрова пудра — 50 г
  • Масло — 160 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Вода, щоб загалом із яйцем було 70 г

Лимонно-лаймовий курд

  • Цитрусовий фреш (сік апельсина, лимона та лайма) — 130 мл
  • Цедра половини лимона та половини лайма
  • Яйця — 3 шт.
  • Цукор — 120 г
  • Масло — 50 г

Меренга

  • Білки — 2 шт.
  • Цукор — 140 г
  • Вода — 35 мл

Рецепт дня: «Лимонний тарт» - яскравий та ароматний десерт

Спосіб приготування

Приготування тіста

1. У мисці змішайте борошно та пудру.

2. Додайте нарізане холодне масло та перетріть руками до стану крихти.

3. Вбийте яйце з водою, замісіть тісто, розкотіть його та викладіть у форму.

4. Випікайте за 180°C близько 20 хв, доки скоринка не стане золотистою. Якщо хочете, щоб тісто не втратило форму під час випікання, накрийте його пергаментом і засипте сухою квасолею чи рисом.

Приготування лимонно-лаймового курда

1. Змішайте фреш, цукор, яйця та цедру.

2. Готуйте на повільному вогні, постійно помішуйте, до густої, кремової консистенції.

3. Зніміть з плити, додайте масло, перемішайте до однорідності.

4. Викладіть курд на спечену основу та запікай ще 10 хв.

Приготування меренги

1. Збийте білки до густої піни.

2. Тим часом у сотейнику з води та цукру зваріть сироп до появи перших бульбашок.

3. Повільно вливайте гарячий сироп у білки, не припиняйте збивати.

4. Маса має стати блискучою, щільною та не випадати з чаші.

5. Викладіть меренгу поверх тарту та запікайте 2–3 хв, поки вона не стане золотистою.

Подача

Тарт ідеально поєднується з чашкою зеленого чаю чи кавою з нотками карамелі. Перед подаванням охолодіть його у холодильнику щонайменше годину. Якщо хочете освіжити подавання, прикрасьте десерт свіжими м’ятними листочками чи тонко нарізаними скибочками лайма.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Ніжний кавовий торт»

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо