В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Листкові палички з ковбасою і сиром». Це хрусткий перекус, який готується дуже швидко. Для страви не треба місити тісто чи вигадувати складну начинку. Листкові палички з ковбасою та сиром поєднують в собі прості та смачні складники. Хрустке багатошарове тісто, тягучий сир і пікантну ковбасу доповнюють томатний соус і кунжут.
«Листкові палички з ковбасою і сиром» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Листкове тісто дріжджове – 500 г
- Ковбаса «Сервелат» – 150 г
- Сир твердий – 100 г
- Соус томатний – 2 ст.л.
- Кунжут білий – 20 г
- Кунжут чорний – 20 г
- Спосіб приготування
- Жовтки – 1 шт.
- Молоко – 15 мл.
Спосіб приготування
1. Листкове тісто розморозити. Ковбасу нарізати соломкою. Сир натерти на середню терку.
2. Сформувати палички
3. Розкачати тісто і розділити його на два однакові прямокутники.
4. Один пласт змастити томатним соусом, викласти зверху шматочки ковбаси та натертий сир.
5. Накрити другим пластом тіста і трохи розкачати.
6. Нарізати на смужки, кожну скрутити джгутиком.
7. Змастити джгутики жовтком, змішаним з молоком і посипати кунжутом.
8. Бажано не перевантажувати начинкою — інакше тісто може розмокнути й погано пропектися.
9. Випікати палички
10. Викласти вироби на деко, застелене пергаментом. Випікати у розігрітій до 180°C духовці близько 25 хвилин до рум’яності.
11. Можна натерти зверху трохи твердого сиру вже після скручування.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: десерт «Бите скло»
Головні новини України – ТУТ