Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Листковий салат із грибами та сиром»

Рецепт дня: «Листковий салат із грибами та сиром»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонумо вашій увазі страву «Листковий салат із грибами та сиром».

Рецепт цієї апетитної страви походить із австрійської кухні. Завдяки поєднанню смажених грибів, солінь і копченостей салат — надзвичайно пряний та ситний.

А ще він дуже нагадує торт, адже складається з багатьох шарів та вкритий повітряною сирною шубкою, схожою на кокосову стружку.

Листковий салат із шампіньйонами та сиром – рецепт приготування

Для приготування грибного салату найкраще використати свіжі або заморожені шампіньйони. Мариновані огірки мають бути хрусткими, соковитими, з приємною кислинкою.

Майонез можна замінити корисним натуральним йогуртом і додати трошки часнику — для пікантності.

Готовий листковий салат залишити на годину в холодильнику. За цей час компоненти страви вберуть заправку та стануть ще смачнішими та соковитішими.

Його можна смакувати самостійно або як доповнення до основної страви.

Щоб грибний салат мав привабливий вигляд на тарілці, рекомендуємо формувати його за допомогою кулінарного кільця, а на довершення — прикрасити гілочкою свіжої зелені. Смакують такий салат самостійно або як доповнення до основної страви.

Інгредієнти

  • Копчена куряча грудка – 200 г
  • Шампіньйони порізані – 300 г
  • Огірок маринований – 150 г
  • Яйце варене – 4 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 г
  • Йогурт для салату – 5 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження
  • Петрушка свіжа – 1 гілочка
  • Шампіньйони мариновані – для прикрашання

Рецепт дня: «Листковий салат із грибами та сиром»

Спосіб приготування

1. Відварюємо картоплю, моркву та яйця. Очищуємо, натираємо на грубій тертці. Цибулю звільняємо від лушпиння та дрібно нарізаємо.

2. На розігріту з олією сковороду викладаємо шампіньйони. Солимо, перчимо, додаємо подрібнену цибулю та смажимо до золотистого кольору. Залишаємо охолоджуватися.

3. Мариновані огірки та копчену курячу грудку нарізаємо невеличкими шматочками.

4. У кулінарному кільці викладаємо шарами: картоплю, мариновані огірки, шампіньйони, курячу грудку, моркву та яйця. Кожен шар змащуємо йогуртом для салату.

5. Посипаємо салат натертим сиром. Ставимо на годину в холодильник.

6. Звільняємо салат від форми. Прикрашаємо маринованими шампіньйонами та зеленню.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: салат «Кояш»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо