В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «М’ясний салат з тропічним соусом».
Це поєднання ніжного м’яса, свіжих овочів та яскравої тропічної заправки. У цьому варіанті використовується готовий манговий соус, який додає солодко-кислих нот і робить страву більш виразною.
Такий салат із м’ясом та овочами поєднує білкову основу з вітамінною зеленню та тропічною заправкою, що робить його корисним, поживним і нестандартним. Це теплий салат, який готується швидко, тож стане хорошим варіантом як для вечері, так і для святкового столу.
«М’ясний салат з тропічним соусом» – рецепт приготування
Інгредієнти
Для салату:
- Яловичина – 200 г
- Огірок – 1 шт.
- Зелений болгарський перець – 1 шт.
- Цибуля червона – 50 г
Для заправки:
- Манговий соус – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець чилі, порошок – за смаком
- Лимон, сік – 1 ч.л.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
Спосіб приготування
1. Поріж м’ясо смужками, посоли та поперчи. Обсмаж на добре розігрітій сковорідці по 2–3 хв з кожного боку, щоб воно залишилося соковитим.
2. Огірок поріж брусками, болгарський перець — смужками, цибулю — тонкими півкільцями.
3. У глибокій тарілці з’єднай всі овочі та м’ясо. Збризни соком лимона та олією, додай спеції та манговий соус. Ретельно перемішай.
4. Виклади салат у тарілки, за бажанням посип горіхами чи зеленню. Подавай одразу, поки м’ясо тепле.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Юшка з карасями»
Головні новини України – ТУТ.