В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Макарони з фаршем». Вона схожа на макарони по-флотськи, але з легким італійським присмаком.
Сюди не підійдуть спагеті, а лише короткі макарони будь-якої форми. Воду після варки можна не зливати, її можна використовувати для соусів і готування інших страв.
«Макарони з фаршем» стануть ідеальною вечерею для будь-якої компанії.
«Макарони з фаршем» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Макарони – 400 г
- Яловичий фарш – 400 г
- Паста томатна – 20 г
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський червоний – 1 шт.
- Орегано сушене – 3 г
- Часник сушений – 3 г
- Сіль – 5 г
- Перець чорний мелений – 2 г
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сир моцарела – 80 г
Спосіб приготування
1. У каструлі 1.5 л закип’яти воду, посоли і засип макарони. Перемішай і вари на 2-3 хв менше, ніж вказано на упаковці.
2. Тим часом цибулю почисть і наріж дрібним кубиком, болгарський перець без насіння наріж середнім кубиком.
3. У велику глибоку сковороду налий олії (1 ст. л.), додай цибулю. Смаж 2 хв. до м’якості.
4. Додай фарш і смаж 3 хв., розбиваючи грудочки лопаткою.
5. На велику миску постав друшляк і злий воду макаронів. Воду залиш.
6. Продовжуй смажити фарш з овочами. Коли фарш змінив колір, посоли, поперчи. Додай томатну пасту, орегано, сушений часник і перемішай. Смаж 1 хв.
7. Влий воду, де варилися макарони (1 ск. або 150-200 мл). Додай лавровий лист, болгарський перець. Перемішай і готуй на маленькому вогні під кришкою 35 хв.
8. Тим часом натри моцарелу.
9. За 35 хв. прибери лавровий лист і всип у сковороду каструлю, все перемішай. Накрий кришкою і готуй на маленькому вогні ще 5 хв.
10. Вимкни вогонь, зверху розклади терту моцарелу, накрий кришкою і залиш на 1 хв.
Подавай зі свіжою зеленню.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Тефтелі у сметанному соусі»
Головні новини України – ТУТ.