В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Мазурики по-волинськи», яка належить до української кухні. Це різновид котлети з фаршу індички з додаванням сиру та вершкового масла.
Найбільш поширеними вони були в північно-західній Україні, особливо на Волині. Зазвичай подавалися з картопляним гарніром у вигляді відвареної бульби, картопляних оладів або дерунів.
«Мазурики по-волинськи» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Філе індички – 800 г
- Яйце – 3 шт.
- Сир – 50 г
- Вершкове масло – 50 г
- Молоко – 25 мл
- Часник – за смаком
- Сіль – дрібка
- Панірувальні сухарі – 50 г
Спосіб приготування
1. Насамперед з індичого філе потрібно приготувати фарш. Для цього м’ясо пропускають через м’ясорубку. Щоб фарш був піддатливішим і ніжнішим, цю дію повторюють кілька разів.
2. Тепер майбутні мазурики потрібно наповнити. Додайте до прокрученої індички розтоплене вершкове масло, збиті яйця, молоко й сир, який попередньо потрібно натерти на дрібній тертці. Все ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок.
3. Тепер фарш треба посолити й поперчити за смаком, додати трохи сухого чи вичавленого часнику. Знову все ретельно вимішати.
4. На цьому етапі, якщо ви не поспішаєте, краще дати м’ясу настоятися і увібрати в себе приправи.
5. Потім сформуйте з фаршу подовгувасті котлетки, обваляйте в панірувальних сухарях і смажте на сковороді з розпеченим маслом з двох боків до золотавої скоринки.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Равіолі або вареники з гарбузом»
Головні новини України – ТУТ.