Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Мазурики по-волинськи» – традиційна українська страва

Рецепт дня: «Мазурики по-волинськи» – традиційна українська страва

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Мазурики по-волинськи», яка належить до української кухні.  Це різновид котлети з фаршу індички з додаванням сиру та вершкового масла.

Найбільш поширеними вони були в північно-західній Україні, особливо на Волині. Зазвичай подавалися з картопляним гарніром у вигляді відвареної бульби, картопляних оладів або дерунів.

«Мазурики по-волинськи» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Філе індички – 800 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 50 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Молоко – 25 мл
  • Часник – за смаком
  • Сіль – дрібка
  • Панірувальні сухарі – 50 г

Мазурики по-волинськи

Спосіб приготування

1. Насамперед з індичого філе потрібно приготувати фарш. Для цього м’ясо пропускають через м’ясорубку. Щоб фарш був піддатливішим і ніжнішим, цю дію повторюють кілька разів.

2. Тепер майбутні мазурики потрібно наповнити. Додайте до прокрученої індички розтоплене вершкове масло, збиті яйця, молоко й сир, який попередньо потрібно натерти на дрібній тертці. Все ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок.

3. Тепер фарш треба посолити й поперчити за смаком, додати трохи сухого чи вичавленого часнику. Знову все ретельно вимішати.

4. На цьому етапі, якщо ви не поспішаєте, краще дати м’ясу настоятися і увібрати в себе приправи.

5. Потім сформуйте з фаршу подовгувасті котлетки, обваляйте в панірувальних сухарях і смажте на сковороді з розпеченим маслом з двох боків до золотавої скоринки.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Равіолі або вареники з гарбузом»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо