В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Мексиканський салат». Це класична страва на основі авокадо, кукурудзи й квасолі. Вона дуже проста у приготуванні.
Страва виходить поживною і водночас свіжою, тому можна не доповнювати її м’ясом або рибою.
Салат можна подавати зі скибочками підсмаженого домашнього хліба або відвареним рисом.
«Мексиканський салат» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Консервована кукурудза – 200 г
- Консервована квасоля – 200 г
- Авокадо – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Салат листя – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сік лимона – 20 мл
- Оливкова олія – 40 мл.
- Соус Tabasco – за смаком
Спосіб приготування
1. Кукурудзу і квасолю відкиньте на друшляк, щоб стікла зайва рідина.
2. Авокадо очистіть, розріжте навпіл, видаліть кісточку і наріжте кубиками. Солодкий перець помийте, видаліть серцевину, а м’якоть наріжте смужками.
3. Зелену цибулю помийте, обсушіть і дрібно наріжте. Салат помийте, обсушіть і нарвіть шматочками.
4. У салатнику з’єднайте кукурудзу, квасолю, шматочки авокадо, перцю, салату і зелену цибулю. Заправте оливковою олією, лимонним соком, табаско, посоліть, поперчіть і перемішайте.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: тістечко «Персик» зі згущеним молоком
Головні новини України – ТУТ.