Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Млинцевий рулет з йогуртовим заварним кремом» – смажити не потрібно

Рецепт дня: «Млинцевий рулет з йогуртовим заварним кремом» – смажити не потрібно

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Млинцевий рулет з йогуртовим заварним кремом». Цей десерт здивує усіх поціновувачів простих, ситних і легких страв.

Попри те, що в його основі є млинець, смажити цей смаколик на сковорідці і довго стояти біля плити не доведеться.

«Млинцевий рулет з йогуртовим заварним кремом» – рецепт приготування

Інгредієнти

Для начинки

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 110 г
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 1,5 ст.л.
  • Грецький йогурт (або сметана) – 350 мл
  • Масло вершкове 73% – 40 г

Для млинця

  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль -= дрібка
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 180 г
  • Молоко – 400 мл
  • Масло вершкове 73%– 30 г
  • Цукрова пудра – для посипання

Рецепт дня: «Млинцевий рулет з йогуртовим заварним кремом» - смаження не потрібне

Спосіб приготування

1. Готуємо начинку:

У каструлю вибийте яйце, додайте крохмаль, ванільний і звичайний цукор та збийте до однорідної маси. Тоді додайте до суміші грецький йогурт або сметану і знову перемішайте. Поставте на середній вогонь і варіть, постійно помішуючи, поки суміш не загусне. Вкінці додайте вершкове масло і перемішайте. Перекладіть начинку в глибоку тарілку, накрийте харчовою плівкою. Дайте охолонути до кімнатної температури.

2. Готуємо млинець:

У глибоку тарілку вибийте яйця, додайте цукор і сіль. Збийте до однорідної маси. Тоді всипаємо борошно і ретельно перемішуємо. Поступово вливаємо молоко і перемішуємо суміш. Додаємо розтоплене масло, перемішуємо, накриваємо рушником і даємо відпочити близько 10 хвилин.

3. Деко для випічки застеляємо пергаментом і виливаємо тісто для млинця. Ставимо готувати, у попередньо розігріту до 190 градусів духовку, приблизно на 25 хвилин. Застеляємо готовий млинець пергаментним папером, перевертаємо деко і викладаємо на нього готовий десерт

4. Готову начинку перемішуємо і ретельно змащуємо по всій поверхні спечений млинець. Тоді змотуємо десерт у рулет. Загортаємо його у пергаментний папір і, за бажанням ставимо його в холодильник, щоб охолонув.

5. Перед подачею викладаємо готовий млинець на дошку для нарізання і посипаємо, за бажанням, цукровою пудрою. Ріжемо десерт порційними шматочками та насолоджуємось повітряним вершковим смаком млинця.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Спагеті з грибами у вершковому соусі»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо