В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Млинцевий рулет з йогуртовим заварним кремом». Цей десерт здивує усіх поціновувачів простих, ситних і легких страв.
Попри те, що в його основі є млинець, смажити цей смаколик на сковорідці і довго стояти біля плити не доведеться.
«Млинцевий рулет з йогуртовим заварним кремом» – рецепт приготування
Інгредієнти
Для начинки
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 110 г
- Цукор ванільний – 10 г
- Кукурудзяний крохмаль – 1,5 ст.л.
- Грецький йогурт (або сметана) – 350 мл
- Масло вершкове 73% – 40 г
Для млинця
- Яйце – 4 шт.
- Сіль -= дрібка
- Цукор – 1 ст.л.
- Борошно пшеничне – 180 г
- Молоко – 400 мл
- Масло вершкове 73%– 30 г
- Цукрова пудра – для посипання
Спосіб приготування
1. Готуємо начинку:
У каструлю вибийте яйце, додайте крохмаль, ванільний і звичайний цукор та збийте до однорідної маси. Тоді додайте до суміші грецький йогурт або сметану і знову перемішайте. Поставте на середній вогонь і варіть, постійно помішуючи, поки суміш не загусне. Вкінці додайте вершкове масло і перемішайте. Перекладіть начинку в глибоку тарілку, накрийте харчовою плівкою. Дайте охолонути до кімнатної температури.
2. Готуємо млинець:
У глибоку тарілку вибийте яйця, додайте цукор і сіль. Збийте до однорідної маси. Тоді всипаємо борошно і ретельно перемішуємо. Поступово вливаємо молоко і перемішуємо суміш. Додаємо розтоплене масло, перемішуємо, накриваємо рушником і даємо відпочити близько 10 хвилин.
3. Деко для випічки застеляємо пергаментом і виливаємо тісто для млинця. Ставимо готувати, у попередньо розігріту до 190 градусів духовку, приблизно на 25 хвилин. Застеляємо готовий млинець пергаментним папером, перевертаємо деко і викладаємо на нього готовий десерт
4. Готову начинку перемішуємо і ретельно змащуємо по всій поверхні спечений млинець. Тоді змотуємо десерт у рулет. Загортаємо його у пергаментний папір і, за бажанням ставимо його в холодильник, щоб охолонув.
5. Перед подачею викладаємо готовий млинець на дошку для нарізання і посипаємо, за бажанням, цукровою пудрою. Ріжемо десерт порційними шматочками та насолоджуємось повітряним вершковим смаком млинця.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Спагеті з грибами у вершковому соусі»
Головні новини України – ТУТ.