В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Морква по-корейськи».
Хоча ця закуска має коріння у традиційній корейській кухні, вона виникла та набула популярності в середовищі радянських корейців (корьо-сарам). Замість традиційної корейської кімчі, вони стали використовувати моркву.
Приготувати цей салат в домашніх умовах дуже просто.
«Морква по-корейськи» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Морква велика – 2 шт
- Рисовий або яблучний оцет – 2 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Кунжутна або соняшникова олія – 1 ст.л.;
- Соєвий соус – 1 ст.л.
- Часник – 1 збучик
- Сіль – дрібка
Спосіб приготування
1. Моркву очистити на нарізати соломкою.
2. Часник подрібнити.
3. У великій мисці змішати всі ароматні інгредієнти (рисовий оцет, цукор, кунжутну олію, соєвий соус, часник і сіль) разом.
4. Перемішати до розчинення цукру і солі. Додати в цю суміш нарізану соломкою моркву, перемішати.
5. Накрити плівкою або тарілкою і відправити принамйні на 30 хвилин в холодильник.
6. Коли морква замаринується, додати кунжут.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Чанахі» – оригінальна грузинська страва
Головні новини України – ТУТ.