В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Морквяне печиво». Воно не шкодить здоров’ю, оскільки містить овочі та менше цукру, ніж традиційне печиво.
Морквяне печиво також повністю безглютенове. Мигдальне борошно додає корисні жири та клітковину, а яйця містять білок та поживні речовини.
“Морквяне печиво” – рецепт приготування
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці – 1 склянка
- Мигдалеве борошно – 1 склянка
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Мелена кориця – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком
- Мелений мускатний горіх
- Яйце – 1 шт.
- Кокосова олія
- Кленовий сироп та екстракт олії
- Морква – 4 шт.
- Подріблені волоські горіхи
Спосіб приготування
1. Розігрійте духовку до 175°C та застеліть деко пергаментним папером.
2. Збийте вівсянку, борошно, розпушувач, корицю, сіль та мускатний горіх у великій мисці. Додайте туди яйце.
3. Збийте олію, сироп та ваніль до однорідності, змішуючи вологі інгредієнти з сухими. Додайте моркву та волоські горіхи, доки не утвориться однорідне тісто.
4. Набирайте суміш та зробіть щільну компактну кульку. Розкладіть кульки на деку на відстані приблизно 2,5 см одна від одної та притисніть, щоб трохи сплющити.
5. Випікайте, поки печиво не стане золотистим, а верхівка трохи не потріскається, приблизно 30 хвилин.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: знаменитий «Київський торт» – як приготувати вдома
Головні новини України – ТУТ.