В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Морквяні маффіни». Це випічка, яка зазвичай представляє собою невеликий, солодкий американський кекс, що містить терту моркву як один з основних інгредієнтів.
Морква додає яскравого кольору та легкого, приємного смаку, часто в поєднанні з апельсиновими цукатами, спеціями та кремом з вершкового сиру, що робить їх смачними та ароматними.
«Морквяні маффіни» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Вершкове масло – 150 г
- Цукор – 150 г
- Яйце – 3 шт.
- Сік і цедра половини апельсина
- Борошно – ½ скл.
- Горіхи – 150 г
- Морква – 1 шт.
- Сода – 1 ч.л.
- Лимонна кислота – 0,7 ч.л.
- Кориця
- Мелений імбир
- Ваніль
- Сир маскарпоне – 2 ст.л.
- Цукрова пудра
- Лимонний сік

Спосіб приготування
1. Збити масло з цукром і жовтками, окремо збити білки з сіллю, з’єднати дві маси. Додати цедру і сік апельсина, продовжувати збивати вже разом.
2. Додати подрібнені горіхи, терту на крупній тертці моркву, прянощі, соду з лимонною кислотою і просіяне борошно.
3. Акуратно вимісити, зберігаючи пишність. Заповнити тістом формочки для маффінів і поставити їх у попередньо розігріту до 180-190 °С духовку.
4. Випікати близько півгодини, готовність можна перевірити зубочисткою.
5. Готові маффіни слід покрити глазур’ю. Для цього треба змішати сир маскарпоне, цукрову пудру і лимонний сік. Двома останніми інгредієнтами можна регулювати густину. Остиглі кекси необхідно покрити глазур’ю і прикрасити горіхами.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «М’ясний салат з тропічним соусом»
Головні новини України – ТУТ





