Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Морквяні маффіни»

Рецепт дня: «Морквяні маффіни»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Морквяні маффіни». Це випічка, яка зазвичай представляє собою невеликий, солодкий американський кекс, що містить терту моркву як один з основних інгредієнтів.

Морква додає яскравого кольору та легкого, приємного смаку, часто в поєднанні з апельсиновими цукатами, спеціями та кремом з вершкового сиру, що робить їх смачними та ароматними.

«Морквяні маффіни» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Вершкове масло – 150 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Сік і цедра половини апельсина
  • Борошно – ½ скл.
  • Горіхи – 150 г
  • Морква – 1 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Лимонна кислота – 0,7 ч.л.
  • Кориця
  • Мелений імбир
  • Ваніль
  • Сир маскарпоне – 2 ст.л.
  • Цукрова пудра
  • Лимонний сік

Рецепт дня: «Морквяні маффіни»

Спосіб приготування

1. Збити масло з цукром і жовтками, окремо збити білки з сіллю, з’єднати дві маси. Додати цедру і сік апельсина, продовжувати збивати вже разом.

2. Додати подрібнені горіхи, терту на крупній тертці моркву, прянощі, соду з лимонною кислотою і просіяне борошно.

3. Акуратно вимісити, зберігаючи пишність. Заповнити тістом формочки для маффінів і поставити їх у попередньо розігріту до 180-190 °С духовку.

4. Випікати близько півгодини, готовність можна перевірити зубочисткою.

5. Готові маффіни слід покрити глазур’ю. Для цього треба змішати сир маскарпоне, цукрову пудру і лимонний сік. Двома останніми інгредієнтами можна регулювати густину. Остиглі кекси необхідно покрити глазур’ю і прикрасити горіхами.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «М’ясний салат з тропічним соусом»

Головні новини України – ТУТ

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо