В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі «Морквяний пиріг-запіканка». Смачний і ніжний, він стане ідеальним десертом до чаю. Пиріг-запіканка максимально корисний і легкий в приготуванні.
«Морквяний пиріг-запіканка» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Морква – 500 г
- Яйце – 4 шт.
- Йогурт питний (можна рідкий кефір) – 400 мл
- Борошно – 400 г
- Родзинки – 80 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Цукор – 3 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Кориця мелена 2 ч.л.
Спосіб приготування
1. Натерти моркву на дрібну терку.
2. Додати до моркви – кефір, -збиті яйця, – розпушувач, -цукор, -сіль, поступово додаючи борошно. Ретельно все перемішати. Додати родзинки та корицю.
3. Залишити тісто на хвилин 10 “відпочити”
4. Викласти на дно мультиварки папір для випікання. Викласти готове тісто,розрівняти поверхню ложкою
5. Випікати у режимі “запіканка” на протязі 1 години і потім – додатково – ще на протязі 1 години у режимі “випічка”. Після приготування,за допомогою прихваток для випікання, витягти чашу із готовою запіканкою. Залишити її охолонути на протязі 10 хвилин та перевернути готовий вміст на широку таріль.
6. Ще трішки залишити на тарілці, аби пиріг-запіканка охолола, розрізати на бажані шматки. При подачі можна полити сметанкою.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Чебуреки»
Головні новини України – ТУТ.