Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Ніжний кавовий торт»

Рецепт дня: «Ніжний кавовий торт»

В традиційниій рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Ніжний кавовий торт». Це смачний і ароматний десерт. Він готується не так складно, якщо є перевірений рецепт.

Це може бути десерт для святкового столу або просто спосіб побалувати себе в холодні осінні дні.

«Ніжний кавовий торт» – рецепт приготування

Рецепт від кондитерів Мері Беррі

Інгредієнти

  • Кавові гранули – 1 ст.л.
  • Щойно закип’ячена вода – 1 ст.л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вершкове масло – 225 г
  • Цукрова пудра – 225 г
  • Борошно – 225 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор – 100 г
  • Цільний фундук – 75 г

Додатково для приготування крему:

  • Кавові гранули – 1,5 ст.л.
  • Окроп – 1,5 ст.л.
  • Вершкове масло розм’якшене – 225 г
  • Цукрова пудра – 400 г

Рецепт дня: «Ніжний кавовий торт»

Спосіб приготування

1. Щоб зробити торт шоколадно-кавовий, спочатку нагріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо маслом дві круглі форми (діаметр 20 см) і вистилаємо їх пергаментом.

2. Розчиняємо кавові гранули в гарячій воді та розмішуємо до однорідності. У велику миску розбиваємо яйця, всипаємо цукрову пудру, борошно, розпушувач і кавову суміш. Збиваємо все вінчиком.

3. Випікаємо 30 хвилин, трохи охолоджуємо, виймаємо з форм і залишаємо остигати на решітці.

4. Для праліне в каструлю вливаємо чотири столові ложки води і додаємо цукор. Готуємо на повільному вогні та помішуємо. Має вийти сироп. Потім збільшуємо вогонь і гріємо, поки суміш не стане блідо-золотистою. Всипаємо в неї фундук, перемішуємо і виливаємо все на деко, застелене пергаментом. Коли суміш охолоне її можна буде поламати або нарізати на дрібні шматочки.

5. Для крему розчиняємо каву в гарячій воді та розмішуємо до однорідної маси. У мисці вбиваємо вершкове масло, поступово додаючи кавову суміш і цукор, доки не вийде легка і повітряна маси.

6. Тепер перейдемо до того, як прикрасити кавовий торт. Кладемо нижній корж і змащуємо його частиною крему. Накриваємо зверху другим коржем і наносимо крем, що залишився. Зверху прикрашаємо праліне. За бажанням трохи можна покласти всередину як начинку.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Стейк з цвітної капусти під сирною скоринкою»

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо