В традиційниій рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Ніжний кавовий торт». Це смачний і ароматний десерт. Він готується не так складно, якщо є перевірений рецепт.
Це може бути десерт для святкового столу або просто спосіб побалувати себе в холодні осінні дні.
«Ніжний кавовий торт» – рецепт приготування
Рецепт від кондитерів Мері Беррі
Інгредієнти
- Кавові гранули – 1 ст.л.
- Щойно закип’ячена вода – 1 ст.л.
- Яйце – 4 шт.
- Вершкове масло – 225 г
- Цукрова пудра – 225 г
- Борошно – 225 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Цукор – 100 г
- Цільний фундук – 75 г
Додатково для приготування крему:
- Кавові гранули – 1,5 ст.л.
- Окроп – 1,5 ст.л.
- Вершкове масло розм’якшене – 225 г
- Цукрова пудра – 400 г

Спосіб приготування
1. Щоб зробити торт шоколадно-кавовий, спочатку нагріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо маслом дві круглі форми (діаметр 20 см) і вистилаємо їх пергаментом.
2. Розчиняємо кавові гранули в гарячій воді та розмішуємо до однорідності. У велику миску розбиваємо яйця, всипаємо цукрову пудру, борошно, розпушувач і кавову суміш. Збиваємо все вінчиком.
3. Випікаємо 30 хвилин, трохи охолоджуємо, виймаємо з форм і залишаємо остигати на решітці.
4. Для праліне в каструлю вливаємо чотири столові ложки води і додаємо цукор. Готуємо на повільному вогні та помішуємо. Має вийти сироп. Потім збільшуємо вогонь і гріємо, поки суміш не стане блідо-золотистою. Всипаємо в неї фундук, перемішуємо і виливаємо все на деко, застелене пергаментом. Коли суміш охолоне її можна буде поламати або нарізати на дрібні шматочки.
5. Для крему розчиняємо каву в гарячій воді та розмішуємо до однорідної маси. У мисці вбиваємо вершкове масло, поступово додаючи кавову суміш і цукор, доки не вийде легка і повітряна маси.
6. Тепер перейдемо до того, як прикрасити кавовий торт. Кладемо нижній корж і змащуємо його частиною крему. Накриваємо зверху другим коржем і наносимо крем, що залишився. Зверху прикрашаємо праліне. За бажанням трохи можна покласти всередину як начинку.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Стейк з цвітної капусти під сирною скоринкою»





