В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Овочева запіканка з картоплею».
Це страва з хрусткою скоринкою і м’якою серединою. Вона готується шляхом запікання в духовці нарізаної картоплі з іншими овочами (наприклад, кабачками, морквою) та часто з додаванням сиру, яєць і борошна.
Вона може бути як основним прийомом їжі, так і закускою. Смакує в гарячому та холодному вигляді.
«Овочева запіканка з картоплею» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Яйце – 3 шт.
- Картопля – 3 шт. середні
- Помідор – 1 шт.
- Зелена цибуля
- Ріпчаста цибуля
- Болгарський перець
- Рослинна олія – ½ склянки
- Молоко – ½ склянки
- Сіль – за смаком
- Суміш перців
- Борошно – ½ склянки
- Сир – 50 г
Спосіб приготування
1. Яйця розбиваємо в миску. Картоплю чистимо, миємо та натираємо на крупній тертці. Гарненько віджимаємо її від зайвої рідини та додаємо до яєць. Усе разом перемішуємо.
2. Помідор нарізаємо на середні шматочки та всипаємо в миску. Туди ж відправляємо нарізаний перець і цибулю, перемішуємо. Вмикаємо духовку на 180 градусів.
3. Вливаємо до овочів олію та молоко. Приправляємо та добре перемішуємо. Далі потрібно всипати борошно та перемішати. Форму для випічки вистилаємо пергаментом і змащуємо її олією. Перекладаємо вміст миски у форму і зверху посипаємо натертим сиром. Випікаємо 25-30 хвилин.
4. За цей час запіканка з сиром і помідорами набуває рум’яної скоринки, а також встигає пропектися всередині. Страва чудово підійде для ситного обіду або вечері.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Суп-пюре із печеного солодкого перцю»
Головні новини України – ТУТ.