Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Овочева запіканка з картоплею»

Рецепт дня: «Овочева запіканка з картоплею»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Овочева запіканка з картоплею».

Це страва з хрусткою скоринкою і м’якою серединою. Вона готується шляхом запікання в духовці нарізаної картоплі з іншими овочами (наприклад, кабачками, морквою) та часто з додаванням сиру, яєць і борошна.

Вона може бути як основним прийомом їжі, так і закускою. Смакує в гарячому та холодному вигляді.

«Овочева запіканка з картоплею» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Яйце – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт. середні
  • Помідор – 1 шт.
  • Зелена цибуля
  • Ріпчаста цибуля
  • Болгарський перець
  • Рослинна олія – ½ склянки
  • Молоко – ½ склянки
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців
  • Борошно – ½ склянки
  • Сир – 50 г

Рецепт дня: «Овочева запіканка з картоплею»

Спосіб приготування

1. Яйця розбиваємо в миску. Картоплю чистимо, миємо та натираємо на крупній тертці. Гарненько віджимаємо її від зайвої рідини та додаємо до яєць. Усе разом перемішуємо.

2. Помідор нарізаємо на середні шматочки та всипаємо в миску. Туди ж відправляємо нарізаний перець і цибулю, перемішуємо. Вмикаємо духовку на 180 градусів.

3. Вливаємо до овочів олію та молоко. Приправляємо та добре перемішуємо. Далі потрібно всипати борошно та перемішати. Форму для випічки вистилаємо пергаментом і змащуємо її олією. Перекладаємо вміст миски у форму і зверху посипаємо натертим сиром. Випікаємо 25-30 хвилин.

4. За цей час запіканка з сиром і помідорами набуває рум’яної скоринки, а також встигає пропектися всередині. Страва чудово підійде для ситного обіду або вечері.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Суп-пюре із печеного солодкого перцю»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо