У традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Овочева запіканка з сиром».
Це соковиті овочі, запечені із яєчно-сметанною заливкою. Ця страва часто з’являється на столі у європейців, адже вона корисна й низькокалорійна, але при цьому надзвичайно смачна та ситна.
Страву готують зі свіжих сезонних або заморожених овочів. Вони надають запіканці апетитний колір та наповнюють її вітамінами. Завдяки соусу вона має повітряну консистенцію. А розплавлений у процесі випікання сир робить запіканку тягучою й неймовірно м’якою.
Овочеву запіканку подають як гарнір або самостійно: зі свіжим домашнім хлібом і зеленню.
«Овочева запіканка з сиром» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Суміш овочів (свіжа або заморожена) – 400 г
- Яйця – 3 шт.
- Сир твердий – 150 г
- Сметана 21% – 3 ст.л.
- Олія рослинна – для змащування форми
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування
1. Висипаємо овочеву суміш на сковороду й обсмажуємо на рослинній олії протягом 10–15 хвилин. Солимо, перчимо за смаком.
2. Твердий сир натираємо на грубій тертці.
3. В окремій мисці з’єднуємо яйця, сир та сметану. Перемішуємо суміш.
4. Форму для запікання змащуємо рослинною олією. Викладаємо підсмажені овочі.
5. Заливаємо овочеву суміш яєчно-сирною заливкою.
6. Розігріваємо духовку до 180 °C, ставимо форму з овочами та випікаємо протягом 20 хвилин.
Смачного!
Можливо. вам також буде цікаво:
Головні новини України – ТУТ.