Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Овочевий кекс із баклажаном, фетою й чері»

Рецепт дня: «Овочевий кекс із баклажаном, фетою й чері»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «овочевий кекс із баклажаном, фетою й чері». Він стане чудовою альтернативою звичному хлібу.

Запечений баклажан, фета, оливки, кунжут і чері створюють ідеальну текстуру та смак.

Страва найкраще смакує теплою або трохи охолодженою.
Якщо подати з томатним супом, то можна отримати повноцінний обід, який захочеться куштувати знову і знову.

 «Овочевий кекс із баклажаном, фетою й чері» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 180 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Молоко (можна рослинне) – 100 г
  • Йогурт – 2 ст.л.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Кунжут – для посипання
  • Помідори чері – для декору
  • Сіль, перець – за смаком
  • Чебрець – за смаком
  • Оливкова олія – для смаження
  • Оливки без кісточок – 10 г
  • Фета – 100 г

Овочевий кекс із баклажаном, фетою й чері

Спосіб приготування

1. Баклажан наріжте кубиками, обсмажте на сковороді з оливковою олією, сіллю й перцем до золотистості. Остудіть.

2. У великій мисці збийте яйця з молоком і йогуртом.

3. Додайте борошно, розпушувач, сіль, перець і щіпку сухого чебрецю. Добре перемішайте.

4. Додайте обсмажений баклажан, нарізані оливки й розкришену фету. Обережно перемішайте ложкою.

5. Вилийте тісто у форму (можна застелити пергаментом або змастити олією).

6. Зверху викладіть чері цілком. Посипте кунжутом.За бажанням — злегка полийте медом.

7. Випікайте при 180°C приблизно 45–50 хв до золотистої скоринки. Перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою.

Смачного!

Можливо. вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Цибульники класичні» – страва української кухні

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо