В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «овочевий кекс із баклажаном, фетою й чері». Він стане чудовою альтернативою звичному хлібу.
Запечений баклажан, фета, оливки, кунжут і чері створюють ідеальну текстуру та смак.
Страва найкраще смакує теплою або трохи охолодженою.
Якщо подати з томатним супом, то можна отримати повноцінний обід, який захочеться куштувати знову і знову.
«Овочевий кекс із баклажаном, фетою й чері» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 180 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Молоко (можна рослинне) – 100 г
- Йогурт – 2 ст.л.
- Баклажани – 1 шт.
- Мед – 1 ч.л.
- Кунжут – для посипання
- Помідори чері – для декору
- Сіль, перець – за смаком
- Чебрець – за смаком
- Оливкова олія – для смаження
- Оливки без кісточок – 10 г
- Фета – 100 г
Спосіб приготування
1. Баклажан наріжте кубиками, обсмажте на сковороді з оливковою олією, сіллю й перцем до золотистості. Остудіть.
2. У великій мисці збийте яйця з молоком і йогуртом.
3. Додайте борошно, розпушувач, сіль, перець і щіпку сухого чебрецю. Добре перемішайте.
4. Додайте обсмажений баклажан, нарізані оливки й розкришену фету. Обережно перемішайте ложкою.
5. Вилийте тісто у форму (можна застелити пергаментом або змастити олією).
6. Зверху викладіть чері цілком. Посипте кунжутом.За бажанням — злегка полийте медом.
7. Випікайте при 180°C приблизно 45–50 хв до золотистої скоринки. Перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою.
Смачного!
Можливо. вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Цибульники класичні» – страва української кухні
Головні новини України – ТУТ.