Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Панакота» – шоколадний десерт з Італії

Рецепт дня: «Панакота» – шоколадний десерт з Італії

У традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Панакота». Це ніжний десерт з Італії. Залежно від вподобань та використаних інгредієнтів, панакота може бути фруктовою, ягідною або ж шоколадною.

Кулінарний шедевр народився на півночі Італії, в регіоні П’ємонт, і в перекладі означає «варені вершки».

Солодке вершково-кремове желе нагадує морозиво й чудово тримає форму.

Панакоту також із задоволенням готують прихильники здорового харчування. Адже калорійні вершки можна замінити легким класичним йогуртом, соєвим молоком або нежирною сметаною. А замість цукру — додати мед чи кленовий сироп.

«Панакота» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • чорний шоколад – 100 г
  • холодна вода – 50 мл
  • желатин – 10 г
  • жирні вершки – 250 мл
  • цукор пісок – 50 г
  • молоко – 700 мл
  • рідкий екстракт ванілі – 2 ч. л.
  • какао-порошок – 2 ст. л
  • стакани або невеликі чашки – 4 шт. на 200 мл

Рецепт дня: «Панакота» - шоколадний десерт з Італії

Спосіб приготування

1. Для початку, подрібніть шоколад на менші шматочки  та складіть в глибоку миску.

2. В окремій мисці розведіть желатин – в желатиновий порошок потроху доливайте воду, ретельно розмішуючи. Перемішувати суміш необхідно до повного розчинення желатину.

3. В окрему невелику каструлю влийте вершки, додайте цукор, молоко, ванільний екстракт і ретельно перемішайте. Поставте вершкову суміш для панакоти на середній вогонь, розмішайте до розчинення цукру. Після цього додайте приготований желатин, розчиніть його.

4. Після розчинення желатину, 400 мл готової вершкової суміші перелийте в окрему миску. До решти суміші додайте 1 ст. л. какао, ретельно перемішайте до однорідної консистенції. І знову перелийте приблизно 400 мл вершкової суміші з какао до окремого посуду.

5. До решти суміші, що залишилася в каструльці, додайте подрібнений шоколад, і помішуючи, повністю розтопіть його. Отриману шоколадну суміш також перелийте в окрему миску для зручності.

6. Тепер розливаємо вершкову суміш для панакоти по стаканах на порції. Залежно від того, якого розміру будуть стакани, буде й кількість порцій – можна взяти більші стакани, зменшивши кількість порцій та навпаки.

7. Поставте стакан на підставку таким чином, щоб він був під нахилом приблизно в 45 градусів. Для підставки можна використати пусті бляшанки з-під консервів або йогурту, миски, або ж навіть інший стакан.

8. Першою розлийте по стаканах суміш з какао, і поставте в холодильник на 30 хвилин.

9. Після цього, поставивши стакани на підставки як і попереднього разу, розлийте іншу суміш, шоколадну – і знову поставте в холодильник на 30 хвилин.

10. Після охолодження дістаємо майже готові десерти. Цього разу не нахиляйте стакани. Розлийте решту вершкової суміші – і ще раз поставте вершковий десерт в холодильник на 30 хвилин.

11. Після охолодження посипте зверху какао-порошком – і десерт готовий!

Смачного!

Можливо, вам також буде цыкаво: Рецепт дня: «Рулет в лаваші з яйцем і оселедцем» – дуже просто, не дорого і смачно

Головны новини Украъни – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу