Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Панський дерун з фаршем та грибами»

Рецепт дня: «Панський дерун з фаршем та грибами»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Панський дерун з фаршем та грибами». Це великий, хрусткий дерун, складений удвоє з начинкою (м’ясний фарш, гриби, цибуля, сметана/вершки, сир), який обсмажують або запікають у духовці.

Страва ситна, подається зі сметаною та зеленню.

«Панський дерун з фаршем та грибами» – рецепт приготування

Інгредієнти

Для дерунів

  • Картопля – 1 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Приправа до картоплі – 0,5 ч.л.

Для начинки

  • Курячий фарш – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сметана 15% – 2 ст.л.
  • Сир твердий – 50 г
  • Печериці – 200 г
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Чорний перець – 0,75 ч.л.
  • Кріп – гілочка

Рецепт дня: «Панський дерун з фаршем та грибами»

Спосіб приготування

1. Почистьте картоплю, цибулю, гриби та часник. Картоплю натріть на малій тертці, цибулю й часник – також на малій, щоб маса була однорідною. Гриби поріжте кубиком.

2. У мисці з’єднайте картоплю, яйця, борошно, цибулю, часник, сіль і спеції до картоплі. Перемішайте до однорідності. Якщо картопля дала багато рідини, злийте її частково.

3. Поставте сковороду на середній вогонь, додайте олії й дочекайтеся, поки вона нагріється.

4. Вилийте частину картопляної маси на сковороду, розрівняйте шпателем у тонкий млинець. Смажте 4-5 хвилин, доки низ стане золотистим.

5. Обережно переверніть дерун і смажте ще 3-4 хвилини. Зніміть на тарілку. Повторіть з усіма порціями.

6. Дрібно наріжте цибулю. На чистій сковороді розігрійте 1 ст. л. олії й обсмажте цибулю 2-3 хвилини до м’якості, додайте гриби та смажте ще 5-7 хвилин.

7. Додайте фарш, посоліть, поперчіть. Обсмажуйте 5-7 хвилин до повністю зміненого кольору, періодично розбивайте грудки.

8. Додайте сметану й тушкуйте ще 4-5 хвилин, доки соус стане густішим. Наприкінці додайте натертий сир і подрібнену зелень, перемішайте.

9. Покладіть начинку на одну половину деруна, накрийте другою половиною, ніби складаєте омлет. Зверху додайте ще ложку-дві соусу.

10. Підігрійте страву в сковороді 1-2 хвилини або в духовці, щоб верхній шар сиру злегка розтанув.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Салат «Грибна галявина»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо