В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Панський дерун з фаршем та грибами». Це великий, хрусткий дерун, складений удвоє з начинкою (м’ясний фарш, гриби, цибуля, сметана/вершки, сир), який обсмажують або запікають у духовці.
Страва ситна, подається зі сметаною та зеленню.
«Панський дерун з фаршем та грибами» – рецепт приготування
Інгредієнти
Для дерунів
- Картопля – 1 кг
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчика
- Борошно пшеничне – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Приправа до картоплі – 0,5 ч.л.
Для начинки
- Курячий фарш – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Сметана 15% – 2 ст.л.
- Сир твердий – 50 г
- Печериці – 200 г
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Чорний перець – 0,75 ч.л.
- Кріп – гілочка

Спосіб приготування
1. Почистьте картоплю, цибулю, гриби та часник. Картоплю натріть на малій тертці, цибулю й часник – також на малій, щоб маса була однорідною. Гриби поріжте кубиком.
2. У мисці з’єднайте картоплю, яйця, борошно, цибулю, часник, сіль і спеції до картоплі. Перемішайте до однорідності. Якщо картопля дала багато рідини, злийте її частково.
3. Поставте сковороду на середній вогонь, додайте олії й дочекайтеся, поки вона нагріється.
4. Вилийте частину картопляної маси на сковороду, розрівняйте шпателем у тонкий млинець. Смажте 4-5 хвилин, доки низ стане золотистим.
5. Обережно переверніть дерун і смажте ще 3-4 хвилини. Зніміть на тарілку. Повторіть з усіма порціями.
6. Дрібно наріжте цибулю. На чистій сковороді розігрійте 1 ст. л. олії й обсмажте цибулю 2-3 хвилини до м’якості, додайте гриби та смажте ще 5-7 хвилин.
7. Додайте фарш, посоліть, поперчіть. Обсмажуйте 5-7 хвилин до повністю зміненого кольору, періодично розбивайте грудки.
8. Додайте сметану й тушкуйте ще 4-5 хвилин, доки соус стане густішим. Наприкінці додайте натертий сир і подрібнену зелень, перемішайте.
9. Покладіть начинку на одну половину деруна, накрийте другою половиною, ніби складаєте омлет. Зверху додайте ще ложку-дві соусу.
10. Підігрійте страву в сковороді 1-2 хвилини або в духовці, щоб верхній шар сиру злегка розтанув.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Салат «Грибна галявина»
Головні новини України – ТУТ.





