В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Печена капуста».
В печеному вигляді вона набуває незвичайного смаку, який набагато цікавіший, ніж у тушкованої чи вареної.
Це старовинна українська страва, яка готується з капусти шляхом запікання в духовці або печі, і може бути як пісною закускою, так і компонентом здорового харчування, залежно від способу приготування та доданих інгредієнтів.
«Печена капуста» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Капуста – ½ середнього качана
- Сіль – за смаком
- Часник гранульований – 1 ч.л.
- Сушена цибуля – 1 ч.л.
- Рослинна олія – для змащування
- Сир Пармезан (можна без сиру) – 30 г
Для соусу
- Сметана нежирна – 100 мл
- Майонез – 2 ст.л.
- Білий винний оцет – 1 ст.л.
- Гранульований часник – 1 ч.л.
- Сушена цибуля – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування
1. Розігріте духовку до 180°C Капусту порізати на 6-8 сегментів. Натерти їх рослинною олією та посолити з усіх боків. Викласти в один шар на змащене олією деко.
2. Рівномірно посипати капусту сушеною цибулею та гранульованим часником. Відправити капусту до розігрітої духовки і пекти 15-20 хвилин до напівм’якості.
3. Рівномірно посипати капусту сиром і пекти ще 15-20 хвилин до готовності. (можна без сиру, але так смачніше).
4. Змішати все для соусу.
5. Дістати печену капусту і полити соусом.
Смачного!
Можливао, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Яєчний коблер з хлібом і курячим фаршем» — простий рецепт на вечерю
Головні новини України – ТУТ.