Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Печена капуста»

Рецепт дня: «Печена капуста»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Печена капуста».

В печеному вигляді вона набуває незвичайного смаку, який набагато цікавіший, ніж у тушкованої чи вареної.

Це старовинна українська страва, яка готується з капусти шляхом запікання в духовці або печі, і може бути як пісною закускою, так і компонентом здорового харчування, залежно від способу приготування та доданих інгредієнтів.

«Печена капуста» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Капуста – ½ середнього качана
  • Сіль – за смаком
  • Часник гранульований – 1 ч.л.
  • Сушена цибуля – 1 ч.л.
  • Рослинна олія – для змащування
  • Сир Пармезан (можна без сиру) – 30 г

Для соусу

  • Сметана нежирна – 100 мл
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Білий винний оцет – 1 ст.л.
  • Гранульований часник – 1 ч.л.
  • Сушена цибуля – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком

Рецепт дня: «Печена капуста»

Спосіб приготування

1. Розігріте духовку до 180°C  Капусту порізати на 6-8 сегментів. Натерти їх рослинною олією та посолити з усіх боків. Викласти в один шар на змащене олією деко.

2. Рівномірно посипати капусту сушеною цибулею та гранульованим часником. Відправити капусту до розігрітої духовки і пекти 15-20 хвилин до напівм’якості.

3. Рівномірно посипати капусту сиром і пекти ще 15-20 хвилин до готовності. (можна без сиру, але так смачніше).

4. Змішати все для соусу.

5. Дістати печену капусту і полити соусом.

Смачного!

Можливао, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Яєчний коблер з хлібом і курячим фаршем» — простий рецепт на вечерю

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо