Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Пісна підлива з грибів і томатів»

Рецепт дня: «Пісна підлива з грибів і томатів»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Пісна підлива з грибів і томатів».

Це ароматна овочева страва (на основі печериць або лісових грибів), обсмажених з цибулею, морквою та томатною пастою, загущена борошном.

Вона є універсальним соусом до каш, картопляного пюре або вареників, популярна у пісне меню та на Святвечір.

«Пісна підлива з грибів і томатів» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Гриби свіжі – 600 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Томатна паста – 150 г
  • Вода – 1,5-2 скл.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Олія рослинна – 5 ст.л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – кілька штук
  • Паприка солодка – 1 ч.л.

Рецепт дня: «Пісна підлива з грибів і томатів»

Спосіб приготування:

1. Ретельно промийте гриби та наріжте їх великими шматочками. Очистьте цибулю та наріжте півкільцями. Очистьте моркву й натріть на тертці або наріжте брусочками.

2. Розігрійте олію в глибокій сковороді або каструлі. Викладіть цибулю та обсмажуйте до прозорості. Додайте моркву й продовжуйте смажити до появи золотавого кольору.

3. Додайте гриби до овочів і смажте 5–7 хвилин, доки вони не виділять сік і не стануть м’якими.

4. Додайте томатну пасту, паприку, сіль і чорний перець, перемішайте. Рівномірно всипте борошно та ретельно перемішайте, щоб не утворилися грудочки.

5. Влийте воду, додайте лавровий лист і накрийте кришкою. Зменште вогонь і тушкуйте 15–20 хвилин, доки підлива не загусне.

6. Зніміть страву з вогню та подавайте гарячою як підливу до каш, картопляного пюре або хліба.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Які 12 страв у Святвечір мають бути на столі

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо