В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Пісна підлива з грибів і томатів».
Це ароматна овочева страва (на основі печериць або лісових грибів), обсмажених з цибулею, морквою та томатною пастою, загущена борошном.
Вона є універсальним соусом до каш, картопляного пюре або вареників, популярна у пісне меню та на Святвечір.
«Пісна підлива з грибів і томатів» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Гриби свіжі – 600 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Томатна паста – 150 г
- Вода – 1,5-2 скл.
- Борошно – 2 ст.л.
- Олія рослинна – 5 ст.л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – кілька штук
- Паприка солодка – 1 ч.л.

Спосіб приготування:
1. Ретельно промийте гриби та наріжте їх великими шматочками. Очистьте цибулю та наріжте півкільцями. Очистьте моркву й натріть на тертці або наріжте брусочками.
2. Розігрійте олію в глибокій сковороді або каструлі. Викладіть цибулю та обсмажуйте до прозорості. Додайте моркву й продовжуйте смажити до появи золотавого кольору.
3. Додайте гриби до овочів і смажте 5–7 хвилин, доки вони не виділять сік і не стануть м’якими.
4. Додайте томатну пасту, паприку, сіль і чорний перець, перемішайте. Рівномірно всипте борошно та ретельно перемішайте, щоб не утворилися грудочки.
5. Влийте воду, додайте лавровий лист і накрийте кришкою. Зменште вогонь і тушкуйте 15–20 хвилин, доки підлива не загусне.
6. Зніміть страву з вогню та подавайте гарячою як підливу до каш, картопляного пюре або хліба.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Які 12 страв у Святвечір мають бути на столі
Головні новини України – ТУТ.





