Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром»

Рецепт дня: «Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром».

Це різновид солоного пирога, що складається з тіста та начинки з гарбуза, цибулі та сиру. Він може мати форму галети, запіканки або іншої печеної страви і є чудовим осіннім варіантом, який добре поєднує солодкість гарбуза, пікантність цибулі та солоність сиру.

«Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • тісто листкове бездріжджове – 2 листи
  • гарбуз – 300 г
  • сир твердий (Замість твердого сиру можна взяти сулугуні) – 150 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • яєчний жовток – 1 шт.
  • оливкова олія
  • сіль – за смаком

Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром

Спосіб приготування:

1. Гарбуз почистити, нарізати тонкими скибочками і скропити 2 ст. ложками оливкової олії. Розігріти сковороду-гриль і обсмажити скибочки гарбуза з двох сторін практично до готовності.

2. Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. В окремій сковороді розігріти оливкове масло і обсмажити цибулю.

3. Сир натерти на крупній тертці.

4. Лист вистелити папером для випічки.

5. Тісто попередньо розморозити, потім один пласт злегка розкачати, так щоб вийшов прямокутник, і укласти його на лист.

6. На тісто, відступаючи від країв на пару сентиментів, викласти цибулю і обсмажену гарбуз, зверху посипати натертим сиром.

Другий пласт тіста розкачати в прямокутник трохи більшого розміру, ніж перший, і накрити їм зверху пласт з начинкою, щільно притиснувши краї.

7. Жовток посолити, злегка збити, змастити пиріг і гострим ножем зробити діагональні неглибокі надрізи.

8. Випікати в розігрітій духовці 30 хвилин.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Морквяні маффіни»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо