В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром».
Це різновид солоного пирога, що складається з тіста та начинки з гарбуза, цибулі та сиру. Він може мати форму галети, запіканки або іншої печеної страви і є чудовим осіннім варіантом, який добре поєднує солодкість гарбуза, пікантність цибулі та солоність сиру.
«Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром» – рецепт приготування
Інгредієнти
- тісто листкове бездріжджове – 2 листи
- гарбуз – 300 г
- сир твердий (Замість твердого сиру можна взяти сулугуні) – 150 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- яєчний жовток – 1 шт.
- оливкова олія
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
1. Гарбуз почистити, нарізати тонкими скибочками і скропити 2 ст. ложками оливкової олії. Розігріти сковороду-гриль і обсмажити скибочки гарбуза з двох сторін практично до готовності.
2. Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. В окремій сковороді розігріти оливкове масло і обсмажити цибулю.
3. Сир натерти на крупній тертці.
4. Лист вистелити папером для випічки.
5. Тісто попередньо розморозити, потім один пласт злегка розкачати, так щоб вийшов прямокутник, і укласти його на лист.
6. На тісто, відступаючи від країв на пару сентиментів, викласти цибулю і обсмажену гарбуз, зверху посипати натертим сиром.
Другий пласт тіста розкачати в прямокутник трохи більшого розміру, ніж перший, і накрити їм зверху пласт з начинкою, щільно притиснувши краї.
7. Жовток посолити, злегка збити, змастити пиріг і гострим ножем зробити діагональні неглибокі надрізи.
8. Випікати в розігрітій духовці 30 хвилин.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Морквяні маффіни»
Головні новини України – ТУТ.