В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Пиріг з куркою і картоплею на сковороді». Його основою є заморожене філе та картопля. Натерте на тертці філе стає як пух, тому борошно додавати не треба.
Страва готується швидко і легко, має незвичайний насичений смак.
«Пиріг з куркою і картоплею на сковороді» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Куряче філе – 500 г
- Картопля – 500 г
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 120 г
- Приправа до курки – 10 г
- Сіль – 3 г
- Перець чорний мелений – 2 г
- Зелень – 30 г
- Олія соняшникова – 40 мл.
Спосіб приготування
1. Заморожене філе натри на дрібній тертушці. Пересип у велику миску. Якщо є розморожене філе, то наріж його дрібно.
2. Картоплю (4-5 шт.) почисть і натри на слайси за допомогою овочечистки. Можна натерти на крупній тертушці, але тоді з картоплі треба вичавити крохмаль.
3. Цибулю наріж кубиком, зелень подрібни.
4. Твердий сир наріж на тонкі пластини.
5. Терту картоплю додай до курки. Додай цибулю та зелень. Вбий яйце, посоли, поперчи й додай приправу, усе перемішай.
6. Олію розігрій на сковороді. Виклади половину начинки, ущільни ложкою та розподіли по дну сковороди.
7. Зверху виклади шар нарізаного сиру, а потім решту начинки. Рівномірно розрівняй ложкою.
8. Накрий пиріг кришкою і готуй на середньому вогні по 12-15 хвилин з одного боку. Переверни пиріг на тарілку, поверни на сковороду та смаж з іншого боку.
9. Перевіряй пиріг лопаткою. Можливо, він добре просмажиться уже за 12 хвилин.
10. Накрий його тарілкою, переверни пиріг зі сковороди й подавай, прикрасивши зеленню.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Молода картопля на сковороді «Перлинки»
Головні новини України – ТУТ.