Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Рататуй»

Рецепт дня: «Рататуй»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Рататуй». Це овочеве рагу, яке походить з французького Провансу, але зазнало численних варіацій у кухнях Італії та Середземномор’я. Головна ідея цієї страви — сезонність та простота.

Страву треба запікати в духовці, з шарами сезонних овочів. Він корисний, але ситний, готується за годину і дуже ефектний у подаванні.

«Рататуй» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Оливкова олія – 5 ст.л.
  • Часник – 2 зубчик
  • Орегано – 2 гілочки
  • Томатний соус – 1 скл.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Червона цибуля – 1 шт.
  • Кабачки – 4 шт.
  • Червоний перець – 2 шт.
  • Листя чебрецу- 2 ст.л.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт дня: «Рататуй»

Спосіб приготування

1. Наріжете всі овочі кружальцями, цибулю – тонкими кружальцями.

2. Розігрійте духовку до 190 градусів. Приготуйте кілька невеликих форм для випікання.

3. В невеликій каструлі нагрійте оливкову олію та часник на слабкому вогні. Готуйте до появи аромату близько 1 хвилини. Зніміть каструлю з вогню, додайте орегано та дайте настоятися 15 хвилин. Видаліть часник і орегано.

4. Налийте 2 чайні ложки оливкової олії на дно кожної форми для випікання.

5. Викладіть 2 столові ложки томатного пюре на дно кожної форми для запікання.

6. Викладіть баклажани, цибулю, кабачки, перець і помідори до підготовлених форм для запікання.

7. Змастіть зверху залишками томатного пюре, потім рівномірно збризніть маслом, яке залишилося. Посипте чебрецем, приправте сіллю й перцем.

8. Запікайте доти, доки овочі не стануть м’якими й не почнуть підрум’янюватися на поверхні та по краях, близько 25–30 хвилин. Перед подаванням дайте охолонути протягом 5–10 хвилин.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Смажені квіти кабачка в клярі» – встигніть скуштувати!

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо