В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Рататуй». Це овочеве рагу, яке походить з французького Провансу, але зазнало численних варіацій у кухнях Італії та Середземномор’я. Головна ідея цієї страви — сезонність та простота.
Страву треба запікати в духовці, з шарами сезонних овочів. Він корисний, але ситний, готується за годину і дуже ефектний у подаванні.
«Рататуй» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Оливкова олія – 5 ст.л.
- Часник – 2 зубчик
- Орегано – 2 гілочки
- Томатний соус – 1 скл.
- Баклажан – 1 шт.
- Червона цибуля – 1 шт.
- Кабачки – 4 шт.
- Червоний перець – 2 шт.
- Листя чебрецу- 2 ст.л.
- Помідори – 3 шт.
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування
1. Наріжете всі овочі кружальцями, цибулю – тонкими кружальцями.
2. Розігрійте духовку до 190 градусів. Приготуйте кілька невеликих форм для випікання.
3. В невеликій каструлі нагрійте оливкову олію та часник на слабкому вогні. Готуйте до появи аромату близько 1 хвилини. Зніміть каструлю з вогню, додайте орегано та дайте настоятися 15 хвилин. Видаліть часник і орегано.
4. Налийте 2 чайні ложки оливкової олії на дно кожної форми для випікання.
5. Викладіть 2 столові ложки томатного пюре на дно кожної форми для запікання.
6. Викладіть баклажани, цибулю, кабачки, перець і помідори до підготовлених форм для запікання.
7. Змастіть зверху залишками томатного пюре, потім рівномірно збризніть маслом, яке залишилося. Посипте чебрецем, приправте сіллю й перцем.
8. Запікайте доти, доки овочі не стануть м’якими й не почнуть підрум’янюватися на поверхні та по краях, близько 25–30 хвилин. Перед подаванням дайте охолонути протягом 5–10 хвилин.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Смажені квіти кабачка в клярі» – встигніть скуштувати!
Головні новини України – ТУТ.