В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Равіолі або вареники з гарбузом». Це страва, де тісто з борошна та води (іноді з додаванням яєць) формується навколо начинки з гарбуза, а готову страву подають зі сметаною або маслом.
Такі вареники мають легкий солодкуватий смак і підходять для щоденного, вегетаріанського і пісного меню. Страва належить до солодких вареників, але вона не надто насичена цукром, тому підходить і тим, хто надає перевагу більш збалансованим десертам.
«Равіолі або вареники з гарбузом» – рецепт приготування
Інгредієнти
Для тіста
- Яйце – 1 шт.
- Гарбузове пюре – 100 г
- Сіль – дрібка
- Борошно – скільки візьме тісто
Для начинки
- Гарбузове пюре – 200 г
- Сир або кисломолочний сир – 150 г
- Сіль – за смаком (якщо з сиром, то цукор і мелений мускатний горіх на кінчику ножа).
Спосіб приготування
1. Нарізати близько 400 грамів гарбуза кубиками, влити 2 ст. л. води і поставити на вогонь, як закипить одразу зменшити і варити під кришкою до м’якості. Готовий гарбуз розім’яти в пюре. Остудити.
2. Збити яйце з сіллю, додати 100 гр. холодного гарбузового пюре і ложками почати вводити борошно, замішуючи тісто. Воно має вийти за щільністю як на вареники, тільки помаранчеве. Залишити його на 30 хвилин під рушником.
3. Тісто розкачати, вирізати потрібні форми.
4. Гарбузове пюре, що залишилося, змішати з тертим сиром або сиром. Якщо здається надто рідким, то додати в начинку 1 ст. л. манної крупи або борошна. Перемішати.
5. Розкласти начинку на тісто, зліпити вареники.
6. Готувати в киплячій підсоленій воді близько 5 хвилин. Подавати з вершковим маслом.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Рататуй»
Головні новини України – ТУТ.