В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Розсольник із перловкою».
Це класичний, ситний український суп на м’ясному бульйоні з солоними огірками, овочами (картопля, морква, цибуля) та обов’язковою перловою крупою, яка додає особливу текстуру; його готують, попередньо відварюючи перловку і тушкуючи засмажку з овочів, а потім з’єднуючи все в бульйоні, додаючи огірки та розсіл для кислинки.
Подають страву зі сметаною та зеленню.
«Розсольник із перловкою» – рецепт приготування
Інгредієнти
- бульйон м’ясний – 500 мл
- перловка – 30 г
- масло вершкове – 20 г
- або
- олія рослинна – 20 г
- картопля – 2-3 шт
- цибуля – 1 шт
- морква – 1-2 шт
- огірки солоні – 2-4 шт
- розсіл огірковий – 100 мл
- лавровий лист – 2 шт
- сметана – 2 ст.л
- зелень – за смаком
- сіль – за смаком
- перець чорний горошком – за смаком

Спосіб приготування
1. Перловку перебрати, промити, залити холодною водою і варити 10 хвилин.
2. Моркву і цибулю очистити, дрібно нарізати, обсмажити до готовності.
3. Огірки нарізати кубиками, залити м’ясним бульйоном, варити 40 хвилин.
4. Всипати перлову крупу разом із водою, в якій вона варилася, додати нарізану картоплю і варити ще 10 хвилин.
5. Додати пасеровані овочі, варити до готовності.
6. Наприкінці влити огірковий розсіл, посолити і довести до кипіння.
7. Перед подачею додати сметану та дрібно нарізаний кріп.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: кекс «Столичний» — справжній смак дитинства
Головні новини України – ТУТ





