Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Розсольник із перловкою»

Рецепт дня: «Розсольник із перловкою»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Розсольник із перловкою».

Це класичний, ситний український суп на м’ясному бульйоні з солоними огірками, овочами (картопля, морква, цибуля) та обов’язковою перловою крупою, яка додає особливу текстуру; його готують, попередньо відварюючи перловку і тушкуючи засмажку з овочів, а потім з’єднуючи все в бульйоні, додаючи огірки та розсіл для кислинки.

Подають страву зі сметаною та зеленню.

«Розсольник із перловкою» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • бульйон м’ясний – 500 мл
  • перловка – 30 г
  • масло вершкове – 20 г
  • або
  • олія рослинна – 20 г
  • картопля – 2-3 шт
  • цибуля – 1 шт
  • морква – 1-2 шт
  • огірки солоні – 2-4 шт
  • розсіл огірковий – 100 мл
  • лавровий лист – 2 шт
  • сметана – 2 ст.л
  • зелень – за смаком
  • сіль – за смаком
  • перець чорний горошком – за смаком

Рецепт дня: «Розсольник із перловкою»

Спосіб приготування

1. Перловку перебрати, промити, залити холодною водою і варити 10 хвилин.

2. Моркву і цибулю очистити, дрібно нарізати, обсмажити до готовності.

3. Огірки нарізати кубиками, залити м’ясним бульйоном, варити 40 хвилин.

4. Всипати перлову крупу разом із водою, в якій вона варилася, додати нарізану картоплю і варити ще 10 хвилин.

5. Додати пасеровані овочі, варити до готовності.

6. Наприкінці влити огірковий розсіл, посолити і довести до кипіння.

7. Перед подачею додати сметану та дрібно нарізаний кріп.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: кекс «Столичний» — справжній смак дитинства

Головні новини України – ТУТ

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо