В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Рулет із маком».
Це традиційна солодка випічка з дріжджового тіста, наповнена щедрим шаром розтертого маку. Популярна в Центральній та Східній Європі, ця страва є класикою на Різдво та Великдень.
«Рулет із маком» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Молоко – 120 мл;
- Пресовані дріжджі – 15 г;
- Яйце 1 шт;
- Цукор – 60 г;
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Вершкового масла – 75 г;
- Борошно – 320-350 г.
- Для начинки:
- Мак – 150 г;
- Цукор – 80 г.

Спосіб приготування
1. У теплому молоці розчинити дріжджі. Після того, як вони почнуть “працювати” (це буде видно по пінці), додати цукор, яйце, розтоплене масло і сіль. Додати поступово борошно і замісити тісто. Накрити рушником, поставити в тепле місце – воно повинно “підрости” вдвічі.
2. Мак промити, залити окропом і залишити запаритися. Злити воду і розтерти в ступці до появи макового “молочка”. Додати цукор, перемішати.
3. Тісто розкачати в прямокутник, викласти начинку по всій площі, залишивши вільною смужку з одного боку, і згорнути рулет. За бажанням у начинку можна також додати родзинки.
4. Закріпити край (той, що без начинки) і покласти рулет “швом” донизу. Залишити його на 20 хвилин, щоб він підійшов. Потім змастити збитим яйцем і наколоти в кількох місцях виделкою – щоб він у процесі випікання не тріснув зверху. Духовку розігріти до 180°С, випікати рулет приблизно 20 хвилин.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Класична кутя на Різдво»
Головні новини України – ТУТ.





