В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Рибний чаудер — кремовий суп із хеком, овочами та вершками».
Ця страва родом із прибережних регіонів Північної Америки, де його готували рибалки зі свіжого улову, картоплі та вершків.
Суп ситний, він зігріває та дарує почуття домашнього затишку.
«Рибний чаудер — кремовий суп із хеком, овочами та вершками» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Хек, філе – 400 г
- Картопля – 3 шт.
- Броколі – 150 г
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Консервована кукурудза – 100 г
- Овочевий бульйон – 1 л
- Вершки 15% – 200 мл
- Масло вершкове – 30 г
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч.л.
- Сушений чебрець – 0,5 ч.л
- Сіль 1 ч.л.

Спосіб приготування
1. Ріпчасту цибулю та моркву наріж дрібними кубиками. Помішуй та обсмажуй овочі в каструлі на вершковому маслі до м’якості.
2. Картоплю помий, очисти від шкірки, наріж невеликими кубиками, виклади в каструлю.
3. Залий овочі рибним чи овочевим бульйоном. Додай лавровий лист і чебрець, доведи до кипіння. Вари картоплю з овочами протягом 10 хвилин.
4. Опусти в каструлю заморожену чи консервовану кукурудзу і поділені на дрібні суцвіття броколі.
5. Наріж філе хека на шматочки середнього розміру, виклади їх у каструлю. Провари чаудер на повільному вогні 7-8 хвилин. Риба має стати ніжною і легко розділятися на волокна.
6. Влий вершки, додай сіль і чорний мелений перець на свій смак. Перемішай, доведи суп до кипіння і відразу вимкни вогонь.
7. Ароматний та ніжний рибний суп подавай гарячим, посипавши свіжою зеленню. Чаудер добре поєднується з хрумким хлібом або часниковими грінками.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Рис з овочами на сковороді»
Горловні новини України – ТУТ.





