В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Рибний суп з вершками і лососем».
Для збалансованого харчування окрім м’яса, обов’язково треба готувати рибу.
Лосось – одна з найніжніших риб. Суп з цією рибою корисний, ароматний і дуже смачний. Така страва сподобається всій сім’ї.
«Рибний суп з вершками і лососем» – рецепт приготування
Інгредієнти
- лосось – 300 г;
- горбуша – 400 г;
- картопля – 5-6 шт;
- сіль та чорний перець – за смаком;
- лавровий лист – 2-3 шт;
- чорний перець горошок – 5 шт;
- морква – 1 шт;
- цибуля – 2 шт;
- улюблена зелень – за смаком;
- вершкове масло – 70 г;
- вершки – 400 мл;
- вода – 3 л.

Спосіб приготування
1. Спочатку приготуйте рибний бульйон. Промийте горбушу, очистіть одну цибулину. Помістіть все це у каструлю, залийте водою та готуйте на помірному вогні. Додайте сіль та спеції. Під час закипання позбувайтеся пінки.
2. Другу цибулину та моркву поріжте кубиками. Картоплю наріжте соломкою. Розігрійте на сковороді 50 г вершкового масла, почніть обсмажувати картоплю. Коли вона зарум’яниться, додайте цибулю та моркву.
3. Філе лосося поріжте порційними невеликими шматками, посоліть та залиште на деякий час.
4. Готовий бульйон процідіть від зайвої піни та залишків риби, перелийте у чисту каструлю, помістіть туди всі овочі та готуйте до закипання. У киплячий суп додаємо філе лосося, залишаємо варитися на 4-5 хв. Після цього доводимо суп до смаку спеціями.
5. Залишаємо суп на маленькому вогні на 2 хвилини, а потім додаємо вершки та 20 г вершкового масла, помішуємо та знімаємо з вогню.
6. Подавайте із зеленню та свіжим багетом.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Скумбрія з соєвим соусом і лимоном»
Головні новини України – ТУТ.





