В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Рис з овочами на сковороді».
Це проста та смачна страва, яка складається з відвареного рису, змішаного з різними овочами (свіжими або замороженими), часто приправленого соєвим соусом.
Це може бути як самостійна страва, так і гарнір до м’яса чи риби, і готується зазвичай швидко, особливо з використанням заморожених овочів.
«Рис з овочами на сковороді» – рецепт приготування
Інгредієнти
- рис (баматі або парбоілд) – 1 склянка
- вода – 2 склянки
- одна морква
- одна цибуля ріпчаста
- один солодкий перець
- зелений горошок – 100 г
- оливкова олія – 3 ст. л.
- сіль та спеції (перець чорний, шафран, коріандр, суха зелень, солодка паприка тощо).

Спосіб приготування
1. Моркву, цибулю та болгарський перець миємо, чистимо та ріжемо дрібно.
2. Ставимо глибоку сковорідку на вогонь, додаємо олію та добре розігріваємо. Смажимо нарізані овочі на середньому вогні 5 хвилин.
3. Додаємо зелений горошок до овочів та продовжуємо смажити ще 4-5 хвилин. Далі солимо, перчимо та додаємо інші спеції.
4. Рівним шаром засипаємо овочі добре промитим рисом. Не перемішуючи, наливаємо кип’яток прямо з чайника. Пропорція води до рису – 2:1, тобто на одну склянку рису треба дві склянки води. Після закипання накриваємо сковорідку кришкою та тушкуємо протягом 18-20 хвилин на маленькому вогні.
5. Коли рис майже повністю увібрав всю воду, лопаткою викладаємо рис і овочі “гіркою”, згортаючи від стінок до центру, щоб дати пропаритися під кришкою ще хвилин 7-15 на самому маленькому вогні. На цьому етапі треба уважно слідкувати, щоб рис чи овочі не підгоріли, за необхідності можна перемішати. В результаті гарнір буде розсипчастим. Готово!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Стейк з цвітної капусти під сирною скоринкою»
Головні новини України – ТУТ.





