Квартири у Дніпрі нв Дім РІА

13
13

Рецепт дня: «Ризото» – страва італійської кухні

Рецепт дня: «Ризото» - страва італійської кухні

В  нашій традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонумо вашій увазі страву «Ризото». Це страва італійської кухні з рису, з м’яким, вершковим смаком. Її готують з круглозернистого крохмалистого рису особливого сорту з додаванням бульйону. Правильно приготоване ризото має кремову структуру і насичений аромат.

Ризото може бути з морепродуктами, овочами, грибами, курятиною або сиром – все залежить від наявності продуктів і фантазії.

Певного рецепту ризото не існує, основне правило – кремоподібна структура і трохи твердуватий усередині рис. Щоб надати додаткову в’язкість, у рис додають бульйон або воду, і готують при постійному помішуванні.

«Ризото» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Рис – 400 г
  • Курячий бульйон – 1,5 л
  • Сир пармезан – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 200 г
  • Цибуля-порей – 100 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Шафран – на кінчику ножа
  • Помідори – 100 г
  • Вершкове масло – 120 г
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Біле сухе вино – 200 мл
  • Петрушка – 20 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Рецепт дня: «Ризото» - страва італійської кухні

Спосіб приготування

1. Розвести в 50 мл окропу дрібку шафрану. Ріпчасту цибулю, часник і порей дрібно порізати.

2. На суміші масла та олії (100 г вершкового і 50 мл оливкової) обсмажити до майже прозорої м’якості цибулю, додати часник і порей та обсмажити їх до появи часникового аромату. Додати рис і смажити його з овочами 2-3 хвилини. Рис повинен добре просочитися олією.

3. Влити третину наявного бульйону, біле вино й варити рис, постійно помішуючи. Щойно бульйон закипить, зменшити вогонь, щоб рідина лише злегка булькала. Варити, постійно помішуючи та додаючи бульйон. Через кілька хвилин влити у рис настій шафрану, продовжувати помішувати й доливати бульйон.

4. Хвилин через 15 можна почати пробувати рис – він повинен бути майже готовий, тільки всередині рисинки мають бути ще трохи тверді. Посолити й поперчити різотто, перемішати його з дрібно нарубаною петрушкою, додати ще трохи бульйону, решту вершкового масла (20 г), варити 2 хвилини, помішуючи.

5. Зняти з вогню і розкласти по тарілках. Додати в кожну трохи салату з дрібно нарізаних помідорів і цибулі, перемішаних з оливковою олією, й посипати тертим пармезаном.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Шоколадний пудинг» – англійський десерт

Головні новини України – ТУТ

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу